BEYLİKDÜZÜ 11. BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI SONA ERDİ

BEYLİKDÜZÜ 11. BARIŞ VE SEVGİ BULUŞMALARI SONA ERDİ

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları sona erdi. Festival, son gününde eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile Türk pop müziğinin sevilen ismi Ceylan Ertem’i konuk etti.  

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları sona erdi. Festival, son gününde eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile Türk pop müziğinin sevilen ismi Ceylan Ertem’i konuk etti.  

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Barış ve Sevgi Buluşmaları’nın 11’incisi renkli bir finalle sona erdi. Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda yapılan Çardak Altı Sohbetleri’ne eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık konuk oldu. Moderatörlüğünü Pelin Batu’nun yaptığı söyleşide, “Kaostan Barış İnşa Etmek Zor mu” başlığı tartışıldı. 

Söyleşide Altan Öymen, şunları söyledi:

“Her şeye rağmen iyimserim”

“Cumhuriyet hükümetlerinin prensibi yurtta barış, cihanda barış. Ve bunu uygulamışız. Tabii çok acı şeyler oldu. O idamlar büyük hataydı. Ama mesela, 12 Mart’ta meclis lağvedilmemişti. 12 Eylül üç sene sürdü sadece ve ardından Özal geldi. Bir de Yunanistan’a bakın; orada darbe 10 sene sürdü, adamlar gideceğiz de demediler. Yani demek istediğim, Türkiye’ye yakın ülkelerden bazıları bizden sonra demokrasiyle tanıştılar, bazıları ise hala tanışmış değiller. Fransa’da 1., 2., Napolyon’dan bu yana kaçıncı cumhuriyet? Yani öyle kolay işler değil. Ama buradaki kadınların sayısına bakıyorum, yarı yarıya! Bu iyimserlik verici bir şey. Kadınların toplumdaki yeri benim çocukluğumda bile bu noktada değildi. Her şeye rağmen Türkiye’de demokrasi gelişiyor.”

Çalık da Öymen’le hemfikir olduğunu belirterek, şunları ekledi: 

“Sorunlar bir masada çözülür”

“Ben de iyimserim. Gençlerin burada olması çok güzel. Biz yüz yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iktidarında yaşıyoruz. Hiç kimse kendisini, resmini oradan kaldırdı diye ismini de silebileceğini sanmasın. Millet uyanmaya başladı. Kalıcı bir barışı inşa edeceğiz. Bakın kaostan çıkacak bu memleket. Tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir evladı olmaktan onur duyuyorum. Ama mesele vatansa, mesele bayraksa gerisi teferruat. Partiler de teferruat. Sorunlar vatanı, milleti sevenlerin bir masaya oturup Cumhuriyet hükümeti kurmalarıyla çözülür. Bunu bizler yapacağız emin olun. Şu taburelerde oturan sizler yapacaksınız, bizler yapacağız. Ben bu memlekete bir borcu olduğunu düşünen bir yerel yöneticiyim. Bugün genel başkanımızla Sivas Kongre Binası'nı birlikte gezdik. Biz niye o kongre binasının bir replikasını Beylikdüzü'ne yaptık? Ben istiyorum ki çocuklar o kurtuluş ruhunu yaşasınlar. Biz niye Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’ni ve onun hemen yanı başına Erdal İnönü Fizik Parkı’nı yapıyoruz? Çünkü bu topraklar bereketli. İstiyorum ki bu topraklar yeniden bilim insanları yetiştirsin. Yeniden kurtuluşa imza atacak gençlerimiz, çocuklarımız var. Ben gelecek nesilden çok umutluyum.”

Ceylan Ertem sahnedeydi

Söyleşinin ardından standları dolaşarak sahaflarla sohbet eden Çalık, ardından spor turnuvalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törene katıldı. DJ performansıyla devam eden gecede, saatler 21.30’u gösterdiğinde ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Ceylan Ertem sahne aldı. Böylece Türkiye’nin dört bir yanından ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen 25 sahafı Beylikdüzü'nde buluşturan Barış ve Sevgi Buluşmaları, Ceylan Ertem konseri ve kitap mezatıyla sona erdi.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.