BEŞİKTAŞ’TA YENİLENEN BARBAROS BULVARI VE MEYDANI AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ!

BEŞİKTAŞ’TA YENİLENEN BARBAROS BULVARI VE MEYDANI AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ!

İBB VE BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YENİLENEN BARBAROS BULVARI VE MEYDANI İÇİN AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilenen Barbaros Meydanı ve Barbaros Bulvarı için açılış töreni gerçekleştirildi.  Törende konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ‘’Ekonomik ve Ekolojik ömrünü tamamlayan Beşiktaş Barbaros Meydanı ve Barbaros Bulvarı’nın açılışını gerçekleştirdik. Beşiktaş'ımızı hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz’’ dedi.

Beşiktaş’ta bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle yenilenen Barbaros Bulvarı ve Meydan’ı açılış töreni düzenlendi.

Açılışa CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, Yunus Emre, Suat Özçağdaş, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, PM üyeleri Sevgi Kılıç ve Sinem Kırçiçek, Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara katıldı.

Tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

RIZA AKPOLAT: BEŞİKTAŞ’I HAK ETTİĞİ YERE İBB İLE BİRLİKTE GETİRECEĞİZ

Konuşmasını yapmak üzere sahneye ilk olarak ev sahibi Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat çıktı. Beşiktaş’ın yıllardır çözümlenemeyen sorunlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle aşıldığını belirten Başkan Rıza Akpolat şunları söyledi; ‘’ Biz Beşiktaş’ı tanımlarken, iki kıtanın birleştiği Kaptan-ı Deryaların, Barbaros Hayrettin’in kenti olarak tanımlıyoruz. En önemlisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin olduğu ve hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. Biz çalışmalarımızı sürdürürken bu tarihi sorumluluğun bilinciyle yerine getiriyoruz. Dün biliyorsunuz ki bir olay yaşadık. O kadar büyük ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Galatasaray ve Fenerbahçelileri Beşiktaş’ta buluşturdu. Kaç yüzyıl geçerse geçsin bu birlikteliğimiz devam edecek. Biz yine belediye meclisimizden alacağımız kararla, Atatürk’ün yol arkadaşı, Çöl Aslanı Fahrettin Paşa’mızın adını Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun olduğu sokağa vereceğiz. Artık Beşiktaş’ta o değeri de yaşatacağız. Yıllarca Beşiktaş siyasi tercihlerinin cezasını çekti. Bu yeni yapılan tarihi noktaların hiçbirisi yıllarca hizmet alamadı. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra Beşiktaş’ta yer alan tüm sorunları çözmeye başladık. Altyapı sorununu çözdük. Sonra Barbaros Bulvarı’nı Nispetiye Caddesi’ni, Şair Nedim’i, Arnavutköy’ü, Kuruçeşme’nin sorunlarını çözdük. İlçemizi su baskınlarından İBB ile birlikte kurtardık. Şimdi bu tarihi alanı yeniliyoruz. Bugün bu alanın bir kısmını açacağız, bir kısmı da seçime kadar açılacak. Ortaköy Vadisi’nin de altyapı hizmetleri başladı ve çok yakın bir zamanda da temeli atılacak. Beşiktaş’ı hak ettiği yere İBB ile birlikte getireceğiz.’’

EKREM İMAMOĞLU: HEM BEŞİKTAŞ’A HEM BEŞİKTAŞLIYA HEM DE 16 MİLYON İNSANA YAKIŞIR BİR ALANI HİZMETE AÇIYORUZ

Başkan Rıza Akpolat’ın ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi: ‘’Ne güzel sizlerle Beşiktaş’ta bir araya gelmek. Şimdi burayı hatırlıyorsunuz. Beşiktaş Meydan’ı meydan değildi. Büyük bir kısmı işgal altındaydı. Yukarıdan bir köprü geçiyordu ve uzun yıllardır bir işe yaramayan bir köprüydü. Biz gelir gelmez bu ihmal edilmiş alanları nasıl çözeriz diye yoğun bir çalışma sürdürdük. Köprüyü kaldırınca burada pırıl pırıl bir meydan oluştu. Şimdi ne oldu biliyor musunuz hem Beşiktaş’a hem Beşiktaşlıya hem de 16 milyon insana yakışır bir alanı hizmete açıyoruz. Bugün aynı zamanda bayraklarınızla ve her renkle buradasınız. Ne güzel sizleri bu renklerle birlikte karşılamak ve Beşiktaş Meydanı’nda olmak. İstanbul’un renkleri burada. Fenerbahçe burada, Galatasaray burada, hem de Beşiktaş’ın ev sahipliğinde burada. Artık İstanbul’un tüm ilçeleri İBB tarafından eşit hizmet almaya başladı. İstanbul’da 2019 yılında fetret devri sona erdi, yatırım ve atılım devri başladı.’’

rizaakpolat1.jpeg

rizaakpolat3.jpeg

rizaakpolat4.jpeg

rizaakpolat5.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.