BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA AFET EĞİTİMİ

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA AFET EĞİTİMİ

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA AFET EĞİTİMİ

Beşiktaş Belediyesi, kurum içi personellerin acil durumlarda etkin rol alabilmesi için başlattığı afet eğitimlerini tüm ilçe genelini kapsayacak şekilde geliştirerek yeni bir planlama gerçekleştiriyor. Gönüllü olmak isteyen tüm vatandaşlar bu eğitimler için 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezi üzerinden kayıt oluşturabilecek.

Eğitimlere gönüllü olarak başvurmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; ‘’ Hakça Kentsel Dönüşüm seferberliğimiz devam ederken bir yandan Afet İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz olası afetlerde müdahaleler için; İlk yardım eğitimi, Afet temel bilinci eğitimi, Su altı su üstü arama eğitimleri, Köpekli arama eğitimi gibi eğitimlerle komşularımızı bilinçlendirmeye devam ediyor. Gönüllü olmak isteyen tüm komşularımız 444 44 55 numaralı Çözüm Merkezi’nden kayıt oluşturabilirler’’ dedi.

Beşiktaş’ta vatandaşların yapı stokunu yenilemek için kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş Belediyesi, Afet İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Personele birden farklı alanda eğitim verilerek afet konusunda bilinçlendirilirken, gönüllü vatandaşlar da bu programlara entegre edilecek. İlçe genelinde özel, kamu ve sivil toplum kuruluşları dahil tüm vatandaşlar bu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanacak.

Ayrıca belediye bünyesinde hizmet veren Afet Planlama Şefliği, acil durumlar için coğrafi bilgi sistemleri tabanlı, yapay zeka destekli bir dijital uygulama geliştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.