BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ, 'AKTİF YAŞAM ALANI'NIN AÇILIŞINI YAPTI
Beşiktaş Belediyesi, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ve Onaranlar Kulübü iş birliğiyle 'Aktif Yaşam Alanı' adlı yeni bir projeye imza attı.
Beşiktaş Belediyesi, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ve Onaranlar Kulübü iş birliğiyle "Aktif Yaşam Alanı" adlı yeni bir projeye imza attı.
Sağlıklı, aktif ve hareketli bir yaşamı desteklemek için çalışmalar gerçekleştiren Beşiktaş Belediyesi, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ve Onaranlar Kulübü iş birliğiyle Akat Mahallesi'nde bulunan Yeşim Parkı’nda, ‘Aktif Yaşam Alanı’ oluşturdu.
'Aktif Yaşam, Sağlıklı Toplum" projesi kapsamında hayata geçirilen Aktif Yaşam Alanı’nın açılışı, Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Şeker, TKD Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Mutlu, TKD Kalp Yetersizliği Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Özlem Yıldırımtürk ve TKD Kalp Yetersizliği Çalışma Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Aslanger’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Projeyle ilgili açılış konuşması yapan Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Şeker, şunları söyledi:
“Semtimizde yurttaşlarımızın aktif bir yaşama sahip olmasını oldukça önemsiyoruz. Fiziksel aktivitelerin, bireyin kalp ve damar sağlığının yanı sıra ruhsal durumunu da olumlu etkilediğini biliyoruz. Bu doğrultuda açmış olduğumuz ve açmayı planladığımız spor tesislerimiz, "Hareket Et Beşiktaş" temasıyla yola çıktığımız ve semtimizin farklı bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz yoga ve pilates etkinliklerimiz, iş birlikleri çerçevesinde oluşturduğumuz yoga-nefes egzersizlerimiz bulunuyor. Beşiktaş bölgesinde yaşlılık oranı Türkiye’nin yaklaşık iki katı, yüzde 17 civarında 65 yaşın üzerinde yaşayan komşumuz var. Bu bölgede de, oran yüzde 21.44. Bu projeyi 65+ yaşlılarımız için ve gençlerimize örnek olması için ‘Hareket Et Beşiktaş’ kavramı kapsamında gerçekleştirmeye çalıştık. Türk Kardiyoloji Derneğine, Onaranlar Kulübüne ve Boehringer Ingelheim’a koşulsuz desteklerinden ve bize bu projeyi kazandırdıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”
TKD Kalp Yetersizliği Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Özlem Yıldırımtürk, kalp yetersizliği konusuna değinerek, “Kalp yetersizliği ülkemizde gerçekten büyüyen bir problem… Sadece ülkemizde değil tabii, dünyada da büyüyen bir problem. Çok yakındaki verilerimiz gösteriyor ki Türkiye’de 3 milyona yakın kalp yetersizliği hastası var. Egzersiz, bu noktada yaşamımızda önemli bir yere sahip. O yüzden egzersizi bütün topluma yaymamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Açılışın sonunda Onaranlar Kulübü Proje Sorumlusu Mervan Önen'in alanın tanıtımını yapmasının ardından vatandaşlar, alanda egzersiz yaptı.
Yeşim Parkı’nda bulunan Aktif Yaşam Alanı, 2 ana bölümden ve 8 adet spor diliminden oluşuyor. Alanda hem bireysel hem de topluluk halinde farklı spor egzersizleri yapılabiliyor. Bireysel spor alanındaki farklı spor aletlerinde mekik, şınav, barfiks, dips gibi yoğunluklu olarak vücut ağırlığı kullanılan spor hareketleri yapılabilirken; kolektif spor alanında ise yoga, pilates gibi ekip aktiviteleri gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca alanda bulunan ekipmanlarda QR kod desteği ile hangi hareketin nasıl kullanılacağı da kolaylıkla öğrenilebiliyor.
HABERE YORUM KAT