BAŞKENTLİ ÇOCUKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ

BAŞKENTLİ ÇOCUKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ

Atık kartonlar, pet şişeler, bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklar ile kalemlerin kullanıldığı ürünler de ‘Geri Dönüşüm Sergisi’nde görücüye çıktı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Kulüpleri ile Çocuk Etkinlik Merkezlerinde geleceğin çevre dostu liderleri yetişiyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk Kulüpleri ve Çocuk Etkinlik Merkezlerinin minik üyelerinin geri dönüşüm malzemelerini kullanarak ürettiği ürünlerGeri Dönüşüm Sergisiile görücüye çıktı.

 

ATIK MALZEMELER MİNİK ELLERDE SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜ

Başkentli minikler; hayal güçleri ve el becerilerini birleştirerek geri dönüşüm malzemelerinden çeşitlieserlerüretti. Atık kartonlar, pet şişeler, bardaklar, kapaklar, ağaç ve yapraklar ile kalem gibi atıklar sanat eserine dönüştü.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şb. Koordinatörü Tuğba Nagehan Turpçu sergi hakkında şu bilgileri verdi:

“Kulüplerimiz ve Çocuk Etkinlik Merkezlerimiz ile yaptığımız geri dönüşüm çalışmalarını sergiliyoruz. Çocuklarda çevre bilincini geliştirmek ve tek kullanımlık ürünlerin sayısının azaltılabilmesi için bir farkındalık çalışması yaptık. Yaklaşık 1 ay boyunca atık malzemelerimizi topladık ve onları nasıl sanatsal etkinliklere dönüştürebiliriz diye tartıştık ve şu an bu sergiyi oluşturduk, yaklaşık 500’e yakın ürünümüz var.”

Sergide; atık malzemelerin çöp olmadığı vurgulanırken, çocukların sadece çevresel sorunların farkında olmalarını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bu sorunlara yaratıcı ve etkili çözümler bulma konusunda da teşvik ediliyor.

8ouwtha9slb4dyx2krqijb7I.jpg

0ixmfsy92wutvcl8Ir6hncod.jpg

c45ijfona2p7lw3nsrt18xaI.jpg

emI2awyixzr8frh4xdcdo5fl.jpg

Itrhzgavymvn4f2f9psrax0o.jpg

vump2sle5xqy8gsk4t1e3wkz.jpg

v68szcpclz3ih7fk5juatran.jpg

qpkw20audfhonik3bI8jclvg.jpg

wfd6e04ezgupmj2kglmr3v7t.jpg

m8tnxosflwe7wydIe213ktfb.jpg

jlth0bcsddnqtu61frI8gk2w.jpg

ynri3jmb5c26ybfutq0wvhjs.jpg

es5izrIej7yltqlynjp2x3qz.jpg

oygqhblfazutcxaeqw1lc7j3.jpg

lt1xwp8daIubhfyuetdk06ro.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.