Başkan Zeydan Karalar, Kozan’da Tarihi Sorunları Ortadan Kaldırıyor

Başkan Zeydan Karalar, Kozan’da Tarihi Sorunları Ortadan Kaldırıyor

 

Başkan Zeydan Karalar, içme suyu getirme projesi ve asbestli borularındeğiştirilmesi çalışmalarını denetledi, emek harcayan personele baklava ikrametti.

 

Kozan’da yapımı devam eden Yedigöze Barajı’ndan Su Getirme Projesi’nininşaatında denetlemelerde bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,hemşehrilerinin asbestli borulardan su içmemesi için önceki dönem başlattığısağlıklı boru seferberliğini de sürdürüyor. Kozan’da içme suyu şebekesiyenileme çalışmalarını da denetleyen Başkan Zeydan Karalar, kenti varsıl,güvenli ve keyifli hale getirmek için var gücüyle çalışıyor.

 

Başkan Zeydan Karalar denetleme ve inceleme esnasında, projelerde emekharcayan Büyükşehir çalışanlarına baklava ikram etti. Başkan Zeydan KaralarKozan’da esnaf ziyaretlerinde de bulundu ve vatandaşın sorunlarını ilk ağızdandinleme kararlılığını sürdürdü.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ), Başkan Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda Kozan ilçesindedevasa şebeke yenileme projesini hayata geçiriyor. Toplam uzunluğu 400 km olaniçme suyu projesi dahilinde ilk etapta 50 km uzunluğunda yeni içme suyu hattıinşa edilerek, insan sağlığını tehdit eden asbestli borular değiştiriliyor. Buçalışma ile ilçeye daha sağlıklı su temin edilmesi hedefleniyor.

ÇOK BÜYÜK, TARİHİ BİR PROJEHAYATA GEÇİRİLİYOR

Başkan Zeydan Karalar, Kozan’a sağlıklı içme suyu getirme projesi kapsamındagerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Yedigöze Barajı’ndan su getirmeprojesinin çok büyük ve tarihi bir iş olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar şöyledevam etti: “Kozanlı vatandaşlarımızın tarihlerinde görebileceğien büyük projelerden bir tanesini hayata geçiriyoruz. YedigözeBarajı'ndan Kozan'a sağlıklı su getiriyoruz. İki, üç milyar lirayı bulan yüksekmaliyetli bir proje ancak Kozan’a feda olsun. Çalışmalarımız hızladevam ediyor; tüm şebeke yenileniyor. Karataş’ta, Ceyhan’da, Yumurtalık’ta,İmamoğlu’nda 440 kilometre asbestli boruyu, sağlıklı boru hatları iledeğiştirdiğimiz gibi Kozan’da da 1 metre bile asbestli boru bırakmayacağız.Kozan’da yaklaşık 300 kilometreyi bulacak olan asbestli boru değişimi gerçekleştireceğiz.

Ekiplerimiz burada çok kaliteli bir iş çıkarıyor, biz deyakından takip ediyoruz hepsinin eline sağlık. Proje bittiğinde Kozan sağlıklısuya kavuşmuş olacak, Kozan’ı sağlıklı suya kavuşturma işinin bizimdönemimizde, bizim tarafımızdan gerçekleştirilecek olması beni çok mutluediyor. Kozanlılara hizmet etmeye devam edeceğiz."

KOZANLILAR SAĞLIKLI SUYA KAVUŞACAK

ASKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilçesakinlerine sağlıklı ve kesintisiz su temini sağlanacak. Projenintamamlanmasıyla birlikte Kozanlılar, modern altyapıya sahip bir su şebekesinekavuşacak ve yaşadıkları su sorunu ortadan kalkacak.

 

ADANA GENELİNDE 440 KM ASBESTLİ BORU DEĞİŞTİRİLDİ

Adana genelinde hayata geçirilen içme suyu çalışmalarıkapsamında asbestli boruların yenileme projeleri titizlikle sürdürülüyor. Bukapsamda Ceyhan’da 224 km, Yumurtalık’ta 42 km, Karataş’ta 80 km, İmamoğlu ilçesinde 50 km,Tufanbeyli’de 32 km ve Aladağ ilçe merkezinde 4km’lik asbestli borunun değişim işi tamamlandı. Kozan’da ise Güneri ve Çanaklı mahallelerinde 8 kilometrelikasbest borunun yenilenmesiyle birlikte şehir genelinde toplam 440 kmuzunluğunda asbestli içme suyu borusu değiştirildi.

 

 

4fcyqzokvrij9Ib2ozvgm8kj.jpg

pnr5ux1cwa6ldil8repthc0o.jpg

p6mgokhywcfr1duwlvzIx3mo.jpg

89ftkcbjtealglrpniudubvw.jpg

bsvilw0yh4jgueletfwxbdh3.jpg

xt9makk0ua6qe7h2tblsyl4j.jpg

tcdiokm10uzrhsunj9mInkwp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.