BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ BELEDİYESİ EĞİTİMLE İLGİLİ HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE GÖNÜLLÜDÜR”

BAŞKAN YILMAZ: “SİLİVRİ BELEDİYESİ EĞİTİMLE İLGİLİ HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE GÖNÜLLÜDÜR”

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Yılsonu Sergisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan tören; müzik dinletileri, okuma yazma belgelerinin takdimi, halk oyunları gösterisi, sergi salonlarının açılışı ve Oda Orkestrası dinletisi ile devam etti. Törene; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Akbal, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

PEHLİVAN: “DİPLOMAMI ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan kursiyer Şeyda Pehlivan, “Ben aslında Cezayirliyim ve ana dilim Arapça. 9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. İlk geldiğimde hiç Türkçe bilmiyordum. Kendimi geliştirmek için Silivri Halk Eğitim Merkezine başvurdum. İlk ve orta öğretimimi tamamlayıp diplomamı aldım ve bundan dolayı çok mutluyum. Bu süreçte emeği geçen Silivri Halk Eğitim Merkezine ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

AKBAL: “BU YIL 22.000 CİVARINDA KURSİYERİMİZE EĞİTİM VERDİK”

Törende bir konuşma yapan Kurum Müdürü Engin Akbal, “Biz Silivri Halk Eğitim Merkezi olarak arıcılıktan aşçılığa, tekvandodan badmintona, el sanatlarından giyim üretimine, resimden mozaiğe kadar; 75 alan ve 3.749 dalda kursiyerlerimize eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu yıl 1.000’in üzerinde kurs açarak 22.000 civarında kursiyerimize eğitim verdik. Şimdi de bu eğitimlerdeki çalışmaların bir kısmını siz değerli misafirlerimize sergilemek için bir aradayız. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: “ÖĞRENMEK VE ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAMAK KALKINMAMIZIN YEGÂNE UNSURUDUR”

Akbal’ın ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Gerek Sayın Kaymakamımız Tolga Toğan’ın himayelerinde gerekse Silivri Belediyesinin himayelerinde açılan kursların hepsini çok değerli buluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur’ diyerek sanatın ve sanatkârın önemine işaret etmiştir. Bu kurslarda yüzlerce sanatçı, yüzlerce zanaatkâr ve yüzlerce meslek sahibi yetişmektedir. Dolayısıyla bu eğitimlerin şehrimizin ticari, kültürel ve ekonomik hayatına katkısı oldukça fazladır. Biliyoruz ki eğitim-üretim-istihdam döngüsünün yükselmesi demek, ilçemizin ve ülkemizin de kalkınması demektir. Eğitimin, öğrenmenin, ilim sahibi olmanın yaşı, yeri ve zamanı yoktur. Hz. Peygamberimiz ‘İlim Çin’de de olsa onu arayınız’ buyurmuşlardır. Beşikten mezara kadar hayatın her döneminde öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulamak, millet olarak kalkınmamızın yegâne unsurudur.” diye konuştu.

“SİLİVRİ’DEKİ MAHALLE EVİ SAYISINI YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ARTIRDIK”

Silivri Belediyesinin eğitim konusunda yaptığı bazı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri Silivri’deki Mahalle Evi sayısını yüzde 100’ün üzerinde artırdık. Hemen hemen tüm mahallelerimize ve tüm köylerimize Mahalle Evleri açtık. Bu mahalle evlerimizde 7’den 77’ye herkesin faydalanacağı kurslar veriyoruz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmeleri için köy okullarımıza kütüphaneler, tiyatro salonları ve bilgisayar odaları kazandırdık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün marifetiyle ev hanımlarına, çiftçilikle uğraşan ya da uğraşmayan hanımefendilere ziraatın ve tarımın nasıl yapıldığı konusunda kurslar veriyoruz. Kendi seralarımızda ürettiğimiz fideler ve tohumları kadınlarımızla buluşturup hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sunmaları için onlara destek oluyoruz. Silivri’de eğitimle, öğretimle, hayat boyu öğrenme ile ilgili yapılacak ne varsa Silivri Belediyesi her kurumla iş birliği yapmaya ve sizlerle beraber olmaya gönüllüdür, yeminlidir.” dedi.

TOĞAN: “BU COĞRAFYADAKİ EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ ÜRETMEKTİR”

Törenin son konuşmasını yapan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Bizim bu coğrafyada en büyük ihtiyacımız üretmektir. Düşündüğünüz zaman üretmeyen insanın, eli ve zihni çalışmayan insanın kendisinden çok çevresinin çalıştığını görürsünüz. Üretmeyen insanın topluma, aileye, millete çok fazla faydasının olmadığını, hatta zararının olmaya başladığını görürsünüz. Üretmekten kasıt sadece bir fabrikada çalışmak veya bir mühendis olarak inşaatta çalışmak vs. değil; her anlamda elinizden ne geliyorsa, hangi işin eğitimini almışsanız, hangi işi becerebiliyorsanız bu üretimi sürdürmek ve üretimin içerisinde olmaktır. Bu amaca yönelik verimli olduğunu düşündüğümüz kursların artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca Halk Eğitim Merkezimizde bu yıl yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşma ve gösterilerin ardından sanatkârların hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı Geleneksel Yılsonu Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.  




ayhwmkvpzc2bteggvldqIu17.jpg

dwcmn3riktIqmtvjspgb6ye8.jpg

qrzq8vtvsuxpydkwblnpy0kn.jpg

tyu9p5qzfxItjjokldmxgh4i.jpg

srgtc4j0tuz3kj71e9o2sdpx.jpg

wdzfuzxIichltvo4g5awbng0.jpg

rsnbuwhvyplx4jyecsf52qof.jpg

l8t1seikl7cm9ryukf2ohg3o.jpg

f6rbivs39xdpvIdk1ubtmyza.jpg

lzprb6xu5j3I1e2tgq4sjnqf.jpg

0hkqsnhualxbayeflpwtmikc.jpg

I4lxg6j7tadfxnyjnfvwmwdp.jpg

f8jlyfgdwxzuex03r1rh6nap.jpg

wd0rxnum6kzvld3lbyqiI4sa.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.