BAŞKAN ÖZTEKİN'DEN KADINLARA TAM DESTEK

BAŞKAN ÖZTEKİN'DEN KADINLARA TAM DESTEK



Kağıthane Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında Aile Danışmanı ve Yazar Dilek Cesur, Kağıthaneli kadınlarla bir araya geldi.Sultan Selim Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşi programında Yazar Cesur,'Kadının Özbakımı ve Mutlu Aile' kavramlarına değindi.Söyleşi programına Kağıthaneli kadınların ilgisi oldukça yoğundu.

Bir diğer etkinlik de Kağıthane Belediyesi'nde gerçekleşti. Belediyede görevli kadın personneler adına Nurtepe Sosyal Tesisi'nde yemekli bir davet düzenlendi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de her iki programa katılarak kadınlara destek mesajı verdi. Başkan Öztekin Kağıthane'de 5 yılda kadınlar özelinde yapılan çalışmaları değerlendirdi: '' Kâğıthane Belediyesi olarak kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini satıp ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek olmak amacıyla Maharetli Eller Çarşısı’nı hizmete açtık. Alışveriş merkezinde kurduğumuz çarşıda Kâğıthaneli kadınlar, evlerinde hazırladıkları ürünlerini hiçbir kira ya da ücret ödemeden satma imkanına erişiyor. Satış işlemlerinin belediyemiz personelleri tarafından gerçekleştirildiği Maharetli Eller Çarşısı’nda, her bir sanatçı hanım 3 adet ürününü dilediği fiyat aralığında satabilmektedir. Kreşler, Çocuk Kütüphanesi, Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi açtık. Burada gün içinde çocuklara; uzman eğitmenler gözetiminde kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor, beceri kursları veriliyor, aktiviteler düzenleniyor. Bu hizmetlerimizden en çok da çalışan anneler memnun kaldı. İstihdam Hizmet Noktası projemiz ile kadınlara iş bulduk. Belediye olarak, iş arayan vatandaşları, işçi arayan firmalarla buluşturuyoruz. Vatandaşların kapı kapı günlerce gezip iş araması derdi bu sayede sona erdi. Elden Gönüle Sosyal Yardım Merkezi kurduk. Burada gıda, kıyafet, ayakkabı ve hatta oyuncak ürünlerine ücretsiz sahip oluyorlar. Belediyemize bağlı 6 farklı spor merkezimiz haftanın belirli günlerinde sadece kadınlara hizmet veriyor. Kadınlar spor merkezlerinden ücretsiz yararlanabiliyorlar.'' dedi.

Programlara katılan kadınlara günün hatırası olarak çiçek ve hediye paketleri verildi.

gj5o3cbwnvpqek2dfattgqI8.jpg

ntnzac374rrgtvkwps9jg2mq.jpg

pbhnecnoz4hvkerfvldow1dj.jpg

lnkiauaqjobsonjcv3wdmyd5.jpg

ba4nfqlnwx31Iv7hsso60ord.jpg

ss2zv7x1prlkucmt5modpjht.jpg

uydac1sxkmnn9ljpdyohes8h.jpg

yxbsbgvfu23vuwkzldeippcI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.