Başkan Özer: Yerelde Kazandığımız Zaferi Genel İktidarla Taçlandıracağız

Başkan Özer: Yerelde Kazandığımız Zaferi Genel İktidarla Taçlandıracağız

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer Karadenizturu kapsamında bir takım temaslarda bulunmak amacıyla Tokat’ın ardındanOrdu’yu ziyaret etti. Hükümetin, HES programına alması nedeniyle protestolarındevam ettiği Aybastı Perşembe Yaylası’nı ziyaret eden Özer; “Burası tam birdoğa harikası ve turizm alanı. Ancak görüldüğü gibi siyanürle altın aramaçalışmaları başlatılmış durumda. Bu faaliyetlerin ülkemize, YeşilKaradeniz’imize hiçbir faydası yok. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni dönem ikincitoplantılarına katılmak amacıyla Tokat’a gelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer, Tokat’ın ardından Ordu’yu ziyaret etti. Programda Başkan Özer’eCHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, CHP Kabataş İlçe Başkanı İfakat TecimYıldız ve partililer eşlik etti. Temaslar kapsamında ilk olarak PerşembeAybastı Yaylası’nı ziyaret eden Başkan Özer; siyanürle altın aramaçalışmalarına karşı başlatılan protestolara destek verdi. Ardından Kabataş,Çamaş ve Gürgentepe ilçelerini ziyaret eden Özer, belediye başkanları,partililer ve vatandaşlarla bir araya gelerek ilçeler hakkında bilgiler aldı.Karadeniz turunun ilk ayağını Tokat ve Ordu gezisi ile tamamlayan Başkan Özer;Belediyeler Birliği’nde komisyon üyesi olarak Türkiye’yi il il gezeceklerini vevatandaşların sorunlarına çözüm arayışlarının devam edeceğini belirtti.

“AybastıYaylası’ndaki Yanlıştan Hızlıca Dönün”

Türkiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olarak kabuledilen Aybastı Yaylası’nda başlatılan HES projeleri ile siyanürle altınaramalarına karşı başlatılan protestolara destek vermek amacıyla KargaTepesi’ni ziyaret eden Başkan Özer, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün, Aybastı Yaylası’na geldik. Şuan gördüğümüz nokta muhteşem doğasıyla hemiç turizmin hem de dış turizmin önemli uğrak alanlarından bir tanesi. Ancak birtakım çıkarlar doğrultusunda siyanürle altın arama çalışmaları başlatıldı. Buduruma hem Kabataş hem de Aybastı halkının karşı çıkmasına rağmen çalışmalardevam ediyor. Bir devletin en büyük amacı, önce kendi vatandaşının rızasınagöre hareket etmek olmalıdır. Burada halka rağmen, onların iradesine rağmensadece bir firmayı zengin edecekler diye yeşilin kalbine zarar veriyorlar.Yayla turizminin merkezi olan bu noktada vatandaşların huzurlu bir şekildeyaşamlarını sürdürebilmesi için bu yanlıştan hızlıca dönülmesini talepediyorum.”

“Yerelde Kazandığımızİktidarı Genel İktidarla Taçlandıracağız”

Kabataş CHP ilçe binasında yaptığı açıklamaya sosyaldemokrat ve halkçı belediyeciliğin önemine değinerek başlayan Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Bugün burada sizlerle bir arada olduğum,sizlerle tanıştığım ve kendi ilçem adına bu coğrafyada bulunduğum için çokmutlu olduğumu belirtmek istiyorum.  Dün Ekremİmamoğlu Başkanımızla birlikte Tokat’a geldik ve ilçeleri ziyaret ederek birtakım temaslarda bulunduk. Sonrasında Ekrem Başkanımızı İstanbul’a yolcuederken kendisine buraya geleceğimi söylediğimde çok mutlu oldu ve hepinizeayrı ayrı selamlarını iletmemi söyledi. Biz 31 Mart seçimlerinden zaferleçıktık ve birçok belediyeyi kazandık. Şuan Türkiye nüfusunun yüzde 65’iniCumhuriyet Halk Partisi belediyeleri yönetiyor. Uzunca bir süre sonra bu durumilk kez gerçekleşti. Bu noktada genel gidişat ve yürüyüş önemli. Bu genelyürüyüş bize şunu gösteriyor. Yerelde kazandığımız iktidarı genel iktidarlataçlandırmamız lazım. 22 yıldır bu ülkeyi yöneten ve asimile etmeye çalışan buiktidarı artık emekli edip göndereceğiz. Tabii bizim iktidara gelebilmemiz içinde belediye başkanları olarak çok çalışmamız lazım. Çünkü halkımız bize bugörevi verdi ve şuan gözlemliyor. Bakalım bunlar bu işi başarıyor mu, diye.Eğer bu işi başardığımıza emin olursa genel iktidarı da bize verecek.” ifadelerinikullandı.

“İktidar Olma UmudunYükseldiğini Gördüm”

Türkiye Belediye Birliği komisyon üyesi olarak gezilerekatıldığını ve yerel yönetimlere güvenin artması noktasında çok önemli birgörev üstlendiklerini belirten Başkan Özer; “Bundan bir ay önce de Ardahan,Kars, Ağrı, Iğdır ve Van’ı kapsayan bölgeyi gezdim ve orada da partiye ilginin,iktidar olma umudunun yükseldiğini gördüm. Dün Tokat'taydık. Ekrem Başkan zatengittiği her yerde büyük bir sevgiyle, sonsuz bir sevgiyle karşılanıyor. Butoplumun her kesiminin onu bağrına basması ve bu da giderek CHP'ye olan ilgininartmasını, yerel yönetimlere olan güvenin artmasını beraberinde getiriyor. Onedenle biz de arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden çalışıyoruz. Esenyurtbüyük bir ilçe ve 1,5 milyon nüfusu var. Anadolu'da bir ilçe, bir belde, birköy yok ki Esenyurt'ta akrabası olmasın. Esenyurt'ta yaşayıp da Türkiye'ninherhangi bir yerinde bir annesi, babası, amcası, dayısı olmayan birinibulamazsınız. Tabii ki biz İstanbul Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun önderliğindeTürkiye Belediyeler Birliği’ni de aynı zamanda yönetiyoruz. Ben de orada komisyonüyesiyim. Bu vesileyle de Türkiye'nin dört bir yanına gidiyoruz. Hem Türkiye BelediyelerBirliği'nin olanaklarını hem İstanbul Büyükşehir'in olanaklarını hem de bizimgibi büyük ilçelerin olanaklarını elimizden geldikçe halkımızın çeşitliyerlerdeki belediyeleriyle konumlandırarak paylaşmak, onlara destek olmak istiyoruz.Bu da bizim görevimiz. Birliğimizi, dirliğimizi büyüteceğiz ve biraz daha dişimizisıkacağız, az kaldı. Sadece belediyeler değil, ilçeler, iller, halk,vatandaşlar olarak ya erken seçimde ya da zamanında olacaksa ilk seçimde Allah'ınizni ile iktidara geleceğiz ve geldiğimiz iktidarı da demokratikleştireceğiz.”açıklamasında bulundu.


1qy3cIjdhzawaprhjz4l8fgl.jpg

laquouzpzmareb150w3fd4rk.jpg

cr27rofxvk6sdugexhcwvqkf.jpg

njfqkln4gtr2azpbjhfbh6rk.jpg

fjwtpnbosdwyxfk3eml0khg4.jpg

zbofw4kztipjuhe1v5rd2ssa.jpg

2phj31rrlypgmbfcumhgwqxc.jpg

1apqxmndkl2cjzyfjlugk0iq.jpg

sbm3ydi1gnalcbwg7xawpvuf.jpg

qrfxu4w9jyhnizdryv6fxcns.jpg

bx3gzwf0svhzuifr9ka2tapb.jpg

p92qvm1eolfijdlbfua50kej.jpg

cm6tlsxnxiabjoeyd2gmpwqq.jpg

epd7Ikqycr1ravzdmq4nlugs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.