Başkan Özer ve Gençlerden Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Anlamlı Etkinlik

Başkan Özer ve Gençlerden Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Anlamlı Etkinlik

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Esenyurt Belediyesininspor tesislerinde eğitim alan genç sporcular ve kadınlarla bir araya gelenBaşkan Prof. Dr. Ahmet Özer, spor ve haraketli yaşamın önemine dikkati çekerekbelediye binasına yürüyerek geldi. Esenyurt’u sporun başkenti yapmak amacıylaçalışmaları hızlandırdıklarını belirten Başkan Özer; “İnsan vücudu hareketetmeye programlıdır ancak çağdaş dünya bizi oturmaya yönlendirdi. Kitaplaryerine dijital dünyada yüzeysel bilgilerle vakit geçiriyoruz. Hem bedenimizihem de aklımızı sağlıklı tutmak için mutlaka spor yapmalıyız.” dedi.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Doktor Ahmet Özer, AvrupaHareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen hareketlilik programına katıldı.Kentin çeşitli noktalarından başlayan yürüyüşte buluşma alanı olarak belirlenenRecep Tayyip Erdoğan Parkı’na gelen Başkan Özer, buradan da Esenyurt Belediyebinasına yürüdü. Buluşmada hareketliliğin önemine ilişkin düşüncelerinipaylaşan Özer, yürüyüşün ardından programa katılanlarla belediye binasının 2.katında kahvaltı yaptı. Kahvaltıda gençlerle ve sporcularla bir söyleşigerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, vatandaşlarınsporla iç içe olmaları için ellerinden gelen tüm projeleri hayatageçireceklerini ifade etti.

 

 “Sanatın ve Sporun Başkenti Esenyurt”

Esenyurt’ta spor alanlarını artırmak amacıyla yapılan çalışmalarhakkında gençleri ve sporcuları bilgilendiren Başkan Özer; “Spor konusunageçmeden önce, belediyemizin hedefleri hakkında genel bir çerçeve çizmekistiyorum. Tıpkı bir vücudun bütün olarak ele alınması gerektiği gibi ilçemizide her yönüyle değerlendirmeden sadece tek bir alan üzerine odaklanmak yeterliolmayacaktır. Peki, biz, Esenyurt için ne yapıyoruz? Gelir gelmez 7 hedef belirledik.Özellikle gençlerimizin bu hedefleri benimsemelerini, geliştirmelerini veyaymalarını istiyorum. Bu hedeflerden biri bir barış ve kardeşlik şehri inşa etmek. En büyük hayalimiz budur.Barışın olmadığı bir ortamda sporun da kıymeti olmaz. Bir diğer hedefimiz temiz, ulaşılabilir ve yeşil bir Esenyurt. Çevretemiz olmazsa sporun anlamı kalmaz. Yollar düzgün değilse, bisiklet ve yürüyüşyolları yoksa sporun etkisi azalır. Yeşil alanlar ise bir şehrin solukborularıdır. Bir sonraki hedefimizkültür, sanat ve sporun başkenti Esenyurt. Esenyurt, çarpık kentleşmeninolduğu bir ilçe. Göç eden insanlar burada ne tam köylü ne de tam kentliolabilmiş. Bu dönüşümü sağlamanın en iyi yolu kültür, sanat ve spordan geçer. Bir diğer hedefimiz ise sosyalbelediyeciliğin kalbi Esenyurt. Bu hedefte devletin yapması gerekengörevleri sosyal belediyecilik anlayışıyla biz üstleniyoruz. Planlı bir Esenyurt ise önem verdiğimiz birdiğer hedefimiz. İmar sorunlarını çözerek daha planlı bir kent yaratmakistiyoruz. Sanayinin ve ticaretinbaşkenti Esenyurt dedik. Çünkü yoksulluk paylaşılmaz, zenginlikpaylaşılır. Bu hedefimizde katma değer yaratarak zenginliği tabana yaymakistiyoruz. Kısaca amacımız bu şehri kötü imajlardan arındırıp, 21. yüzyılınparlayan yıldızı haline getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Esenyurt’taSpor Alanları Arttırılacak”

Esenyurt’u 21. Yüzyılın parlayan yıldızı haline getirmek için çokçalıştıklarını belirten Başkan Özer; “Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesiyleburadayız. İnsan vücudu hareket etmeye programlıdır, ancak çağdaş dünya bizioturmaya yönlendirdi. Kitaplar yerine dijital dünyada yüzeysel bilgilerle vakitgeçiriyoruz. Hem bedenimizi hem de aklımızı sağlıklı tutmalıyız. Sporsalonlarımız ve sahalarımızın bazıları başka kurumlara verilmiş. Şimdi onlarıtekrar Esenyurt halkının hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Bisiklet ve yürüyüşyolları maalesef bugüne kadar yapılmamış, bu konuda adımlar atacağız. Sonolarak, bu şehrin ruhu çalınmış, ama biz o ruhu geri getireceğiz. Hep birlikteEsenyurt'u 21. yüzyılın parlayan yıldızı haline getireceğiz. Katılımınız içinteşekkür ederim. Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.” Dedi.


“Hareket EtmekHer Yaşta Önemlidir”

Bu anlamlı etkinlik için Başkan Özer’e teşekkürlerini iletensporcu Efe Türkmen de şunları söyledi: “Bugün, Başkanımızla parkta yürüyüşyaptık ve ardından bisiklet turuna çıktık. Avrupa Hareketlilik Haftasıkapsamında çok güzel bir etkinlik oldu. Sonrasında kahvaltı yaptık ve Başkanımızasorular yönelttik, sorularımıza cevap aldık. Gerçekten çok keyifliydi… Bugüniçin teşekkür ediyorum. Şimdi, hareketlilik konusunda birkaç şeyden bahsetmekistiyorum. Hareketlilik, her insanın hayatında olması gereken bir unsurdur.Hareketsiz bir yaşam, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve insansağlığına zararlıdır. Hareket etmek her yaşta önemlidir; genç ya da yaşlı farketmeksizin, herkes için büyük bir gerekliliktir. Bisiklet sürmek, bugünyaptığımız etkinliğin de bir parçası olarak, oldukça faydalı bir spor dalıdır.Bisiklet sürmek, insanın akciğer ve kalp ritmini düzenler, dolaşım sisteminigüçlendirir ve sağlıklı bir yaşama katkı sağlar. Aynı zamanda bacak kaslarınıgüçlendirerek bedenin genel sağlığını iyileştirir.”

wfItjdkz0grcmj3ytxi9gdhv.jpg

hnv8psrojmqx7basyoalxuyt.jpg

rwqf7novjIwgb0aaye1psxu9.jpg

qcszfbrvyslcwkmao19huwxf.jpg

Ihgbbkm4ozluzygtxshnria3.jpg

lrfnfkcmjdeso7tsnbplqcma.jpg

2pgvhhb6kukw3l9q5z7sgeud.jpg

ygjzbarmge4wuh50Iqs12ve6.jpg

nubmydsr93kfs5fgvw28xr6b.jpg

Ifynzskdguj8praxwxvk6wtm.jpg

lortv8ogxxfk1gqsbhppdqnr.jpg

ry4nkowgbtb8vpqu5jhhxsmj.jpg

3ktjfrfhvz8syebp5hj6vwl2.jpg

8zra6jv9x7snfej5gp0e1kd3.jpg

3e0wvaIlvnfij9bdorm1dtre.jpg

72hg90jq5vdebc4pwlmfo6ad.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.