Başkan Özer: Türkiye’de Bir Rekora İmza Atarak 77 Bin Ton Asfalt Döktük!

Başkan Özer: Türkiye’de Bir Rekora İmza Atarak 77 Bin Ton Asfalt Döktük!

NOW TV’de yayınlanan Merve Yıldırım ile Çalar Saat programınakonuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,Göreve geldiğimde ilçemizin yolları çok bozuktu. Türkiye’de bir rekora imza atarak 77bin ton asfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Ulaşılabilir birEsenyurt için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, NOW TV’deyayınlanan Merve Yıldırım ile Çalar Saat programında sosyal belediyecilik,ulaşım, yeşil alan projeleri ve imar sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalardabulundu. Esenyurt’un güçlü yanlarını geliştireceklerini söyleyen Başkan Özer,“Bizim iddiamız ve idealimiz güçlü yanlarımızı geliştirerek negatif yanlarımızıortadan kaldırmak. Esenyurt’u 21. yüzyılın yıldızı haline getireceğiz.İlçemizde bir model örüyoruz ve bunu Türkiye’ye hediye edeceğiz” diye konuştu.

“Temizlik FilomuzuGüçlendirdik”

İlçede temizlik ve yol bakım onarımı konusunda yürüttükleriçalışmaları anlatan Başkan Özer, “Belediyecilikte başarılı olmanın yolu şudur;öncelikle hedeflerinizi ve sizi bu hedeflere ulaştıracak projelerinizinetleştireceksiniz. Son olarak bu projeleri o hedeflere ulaştıracak kadrolarıoluşturacaksınız. Biz bunları yaptık. Şimdi uygulamaya geçiriyoruz. Yedi hedefbelirledik. Birincisi Barış ve Kardeşlik Şehri Esenyurt. Türkiye’nin 81 ilindenve birçok ülkeden Esenyurt’a göç var. Burada barış ve kardeşlik şehrini inşaederek bunu Türkiye’ye hediye edeceğiz. İkinci mottomuz; Temiz, Ulaşılabilir,Yeşil Bir Esenyurt. Biz geldiğimizde çöp dağları vardı. On iki çöp kamyonu ve540 yeni çöp konteyneri ile temizlik filomuzu güçlendirdik. Şimdi Esenyurttertemiz. Yollarımız çok bozuktu. Türkiye’de bir rekora imza atarak 77 bin tonasfalt döktük, 52 caddemizi asfaltla buluşturduk. Bununla da yetinmedik 72 binmetrekare bordür taşı döşedik, 8 bin noktadaki bozuk yolu onardık ve 8 bin tanerögarda temizlik yaptık” şeklinde konuştu.

“Esenyurt ParklarlaNefes Alacak”

Esenyurt’ta yoğun betonlaşma nedeniyle yeşil alan bırakılmadığınısöyleyen Başkan Özer şöyle konuştu: “Ülkemizde kişi başına düşen yeşil alanmiktarı 10 metrekare ama Esenyurt’ta 72 santimetrekare. Toplanma alanlarımızbile yapılarla tahrip edilmiş. Halkın nefes alması için her boş alanımızı yeşilalana çeviriyoruz. Bu kapsamda göreve gelir gelmez 3 tane yeni park açtık.Haramidere’den geçen BOTAŞ boru hattı üzerine 100 bin metrekarelik parkyapıyoruz. Açılışını Ekrem Başkanla birlikte yapacağız. Bu proje sayesindeEsenyurt nefes alacak.

Özer, 45Yılda 9 Kreş Yapılan Esenyurt’a 1 Yılda 15 Kreş Kazandıracak!

Sosyal belediyeciliği önemsediklerini ve bu alanda vatandaşlarınhayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza attıklarını belirten Prof. Özerşunları ekledi: “Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Öğrencilerimize beslenmeçantası, kırtasiye desteği ve nakdi yardımda bulunacağız. Öğrencilerimizinfiziki olarak daha iyi bir ortamda ders görebilmeleri için Milli EğitimBakanlığına bağlı 20 okulun bakım ve onarımını yaptık. ‘Anneler işe çocuklarkreşe’ diyerek bir kreşimizi açtık iki kreşimizin ise temelini attık. 15 yenikreşin temelini de 2024 yılı içerisinde atacağız. İlçemizde 45 yılda 9 kreşyapılmış, biz bu yıl 15 kreş yapacağız. Bir aşevi açtık. Günde 15 bin kişiyesıcak yemek veriyoruz. Bunu mahallelere yayarak iki aşevi dağıtım noktamızıhayata geçirdik. Bu noktalarda bin kişiye yemek veriyoruz. Sekiz nokta dahaaçacağız. Bu aslında sosyal devletin görevi ama devlet yapmayınca bizyapıyoruz. Mesela işsizlik de devletin problemi ama biz şu ana kadar 3 bininsanımızı iş sahibi yaptık. Hedefimiz 5 yılda 100 bin kişiyi istihdam etmek.”

 

Programda ilçedeki imar sorunlarıyla ilgili de konuşan BaşkanÖzer, 40 bin konut mağdurunun olduğunu söyleyerek “Biz bu sorunu çözdük. 5 binkonutla ilgili tapu mağduriyetini giderdik. 8 yıldır yasaklı olan Kıraçbölgemizi imara açtık” dedi. Başkan Özer, program sonunda ilçedegerçekleştirdiği festivallerden de bahsederek, Eylül ayı sonunda 3. KardeşKültürler Festivali’ni düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

1Imxf0lbg4aze3cozxcmhk8y.jpg

pkgtjlv52jhgvfklmrwpo4xa.jpg

5csvux8jkxprkqwgmaba03h1.jpg

yhk6oqltpamdpsnxrv9vyjsu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.