Başkan Özer: Kreş Açmak Hedeflerimiz Arasında

Başkan Özer: Kreş Açmak Hedeflerimiz Arasında

23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan gösteridekonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin bütünmahallelerinde kreş açacağının müjdesini verdi. Özer, “Kreş açmak bizimhedeflerimiz arasında. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.

 

EsenyurtBelediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizietkinlik düzenledi. Belediye bünyesindeki kreşlerde eğitim gören çocukların birbirindenrenkli gösteriler hazırladığı programa Başkan Özer’in yanı sıra CHPEsenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çoksayıda vatandaş katıldı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşenprogramda; Karadeniz halk oyunları, Kafkas dansları, Trakya yöresinden oyunlarile halaylara kadar her bölgeden esintiler sunuldu. Oyunlarını sergileyecekleriyörenin kıyafetleri ile sahneye çıkan miniklerin performansları ise izleyicilerdenbüyük alkış topladı.

 

“Annelerin Mutlu, ÇocuklarınEğitimli Olması Gerekir”

 

Sahnedeyaptığı konuşmada Esenyurt’un 43 mahallesinde kreş açacağını söyleyen BaşkanÖzer, “23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın önce çocuklarımıza,sonra gençlerimize, sonra da tüm ulusumuza hayırlı, uğurlu olmasını ve güzelbir geleceğe vesile olmasını diliyorum. Seçim boyunca bir mottomuz vardı o da;“Anneler işe, çocuklar kreşe.” diye. Yerel yönetimler de genel idarenin bir parçasıdır.Yani Türkiye'nin iyi olabilmesi için Esenyurt ve diğer ilçe ve illerin iyiolması lazım. Çünkü Türkiye havada bir kavram değil, bunların toplamındanibarettir. Dolayısıyla Esenyurt'un iyi olabilmesi için de 43 tane mahallesininiyi olması gerekir. O mahallelerin iyi olabilmesi için orada annelerin mutlu,çocukların eğitimli olması gerekir. Çocukların böyle olabilmesi için hermahallede bir kreşin olması gerekir. Bunlar aslında bir lüks değil, bir lütufdeğil. Sosyal devletin, sosyal yerel yönetimin, belediyenin yapması gerekenhizmetlerdir. Bugüne kadar Esenyurt'tasadece 10 tane kreş açılmış. Bir tanesinin de açılışını ilerleyen günlerde yapacağız.Ancak evvel emirde ilk ihtiyaç duyduğumuz beş yere kreş yapılması içinçalışmalara başlayacağız. Bizim ilk işlerimizden birisi bu olacak. Çünküvaatlerimiz arasında bu vardı ama bu beşte sınırlı kalmayacak. Allah'ın izniyle,bizim de olanaklarımız çerçevesinde bütün mahallelerimize kreş yapmak hedeflerimizarasında. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara sahip çıkmamız lazım”ifadelerini kullandı.

 

“Yolu Kreşten Geçiyor”

 

Yerel yönetimlerinvazifelerinden birinin de kreş hizmeti olduğunu belirten Özer, “Burada iki üçtane büyük problemimiz var bu bağlamda, birincisi kreş eksikliği. Bu sorun kadınlarınkalkınma sürecine entegrasyonlu katılımını engelleyen dolayısıyla ülkenin deilerlemesini olumsuz etkileyen bir unsurdur. Oysa bizim ülkemizin OrtaDoğu'daki diğer ülkelerden farkı laik bir ülke olmasıdır. Laiklik kadınınkalkınma sürecine, seçme ve seçilme sürecine, temsiliyet sürecine katılmasınıöngören en temel ilkedir. Arap ülkelerinin bu kadar zenginliklerine rağmenkalkınmamış olmalarının en temel nedeni kadının kalkınma süreci içerisindeolmamasıdır. Kadının da kalkınma sürecine katılmasının yollarından biri kadınınişe giderken aklının çocuğun da kalmaması gereklidir. Bunun da yolu kreştengeçiyor. Onun için yerel yönetimlerin birinci vazifesi kadınlarımıza bu hizmetisunmaktır. Aslında çocuklarımıza bu hizmeti yapmak, ülkenin geleceğine buhizmeti yapmaktır” dedi.

 

“Çocuklarımızın OkuyabileceğiOkullar Yapmak”

 

Esenyurt’ta sınıflardakiyoğunluğa da dikkat çekerek yeni okullara ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof.Dr. Ahmet Özer; “İkinci büyük sorunumuz ise yine eğitimle ilgili. 60 kişiliksınıflarda çocuklar eğitim görmek için çabalıyor. Bu doğru bir şey değil. Bireğitimci olarak 60 kişilik sınıflarda okuyan çocukların verimli eğitimalamayacağını biliyorum. Benim bir amacım, bir idealim de buradaki bulunankanat önderleriyle, zenginlerle görüşüp çocuklarımızın okuyabileceği okullaryapmak. Bu milli eğitimin görevidir ama ne yazık ki milli eğitim bunlarınüstesinden gelmiyor. Kendi çocuklarının geleceğine sahip çıkamayanlar kendiülkelerinin geleceklerini de kuramazlar” şeklinde konuştu.

 

“Her Şeyi El Birliğiyle Yapacağız”

 

Esenyurt’unsorunlarını el ele verip hep birlikte çözeceğinin altını çizen Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer şöyle konuştu: “Bir başka büyük bela ise bağımlılıkbelası, uyuşturucu belasıdır. İlçe emniyet müdürü ve kaymakamla da bu konuyugörüştüm. Bizim bu belayı derhal buradan söküp atmamız lazım. Biz işin rehabilitasyonuylailgileneceğiz. Onlar önleyici kısmıyla ilgilenecek. Ama hepimiz önleyiciolabilmesi için toplumu bilinçlendireceğiz. Bununla ilgili toplantılaryapacağız.  Bir başka problemimiz isekadın cinayetleri. Beni en çok üzen olaylardan bir tanesi. Bunları da toplumungündeminden bizim çıkarmamız lazım. Bunu da çıkarabilmenin yolu yine eğitimdenve bilinçlenmeden geçiyor. Dolayısıyla el ele vereceğiz. Bizim Esenyurt'umuzasözümüz var. Bugüne kadar olan olmuş ve bu şehir kötü yönetilmiş. Bütün busorunları ortadan kaldırabilmek için el ele vereceğiz. Kadınlarımızla ilgili,gençlerimizle ilgili, emeklilerimizle ilgili, dezavantajlı gruplarımızlailgili, yoksullarımızla ilgili elimizden gelen her şeyi birlikte yapacağız.Halkçı bir belediyeyi inşa edeceğiz.” diye konuştu.

ypkdi4wsanusxacemgjc12uv.jpg

skprdfeqyy0c6fwp241nmv5o.jpg

qclr8bnpofrhfxbogs0kz5hp.jpg

bv2rwubhfIx3qk1zsoltyvca.jpg

mejwoqyr5gzblvfoszkhs9ip.jpg

bh7ozwketheo3djccxpbwvkx.jpg

lntt709jgwpfzsqj4npdxaqe.jpg

jwjtixpyqhew7kuytaqbm0l6.jpg

e2wwpt06kajiomzxygholbkm.jpg

aq74kldyuvnzj5afkr0omt9z.jpg

o9iv6gveuq8s1hwwt5tlknga.jpg

3tecy6jbghde1vnltnxzIpli.jpg

mdwrbtf0vwzuI8ipydso54v7.jpg

ty4rchsglwdt5uaniqayefom.jpg

ybeaz3wp0guImtjvc1h6qsdg.jpg

0n2nscaakhlx4wwvkedqgpvi.jpg

heodibfdmsokyctmslhcI4zp.jpg

y42glr9gbohqzqxwtsmjuxpk.jpg

l57dzh0eppn1r9csyeyritnw.jpg

ywlav5Ixufw8gropuxdnva6s.jpg

6tn3y2xqu5aypedjhr4ckqre.jpg

bicbyean1fa4oIrwmdqh5djr.jpg

zf31kxshe7lkblidd64jgytx.jpg

ocptwmvlm7v0s3zzjugnqxhw.jpg

zlihrpnwmzb9dmekfq3y26ot.jpg

pfljvqcrek21xcmyapwvnuz0.jpg

bwez7opa3c2ayorj4xptms6n.jpg

jezyypvnz3x9km1asgthdlsr.jpg

zghcmpb4Iq5inrcneytosdxv.jpg

magdhdxfl1t4f3cavshgnckq.jpg

s6j0xnn2yeutlkwIgvq3qd1f.jpg

8d4wolnIjlj6e9mtbsuq0ofa.jpg

yup7yeb5zw96isfprxbehrow.jpg

uf8cxtzdum2opgmtwfs6kgy0.jpg

1o8sgbzcjnlwjvute96d3kya.jpg

4gkjpzk127zwvosbrtuIuwch.jpg

pkjbrrmvjd3eqs1zhoyiltpg.jpg

fltnjhtlq89Iawsdswcv6rbn.jpg

dcgsowfdj2qi5xzev46wkmvl.jpg

dkv3gwibeflbmxc2oh0r1ndp.jpg

3tpdyzhpfq9ftexgarnd7yrx.jpg

8fvmrzdilosfubqlgm1hvwpI.jpg

hlsIoetnfzwaeb2clmq5rcap.jpg

hz0gqlboifwgkuzsa8xhfwn9.jpg

y672wu4qkzbtniavsjhmozd3.jpg

lq4paju79rxtvhcruo35n6y1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.