Başkan Özer Gençlerin Gelecek Hayâllerinde Yanlarında

Başkan Özer Gençlerin Gelecek Hayâllerinde Yanlarında

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediye bünyesindeki üniversite hazırlıkkurslarında eğitim alan öğrencilerle Kariyer Günleri’nde bir araya geldi.Motivasyon ve kariyer planlama temalı programda üniversite hayâlleri ve gelecek planları konusundagençlerle sohbet edenBaşkan Özer, “Çok çalışacaksınız, emek sarf edeceksiniz, terdökeceksiniz ve günün birinde o içinizdeki aslanı kükreteceksiniz” diyerekonları motive etti.

EsenyurtBelediyesi, öğrencilerin motivasyon ve kariyer planlama konusunda ufkunu açançalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Belediyenin verdiği kurslardaüniversiteye hazırlanan öğrencilerin çeşitli meslek gruplarıyla bir arayagetirildiği KariyerGünleri'nde gençlerlebuluşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, onlara akademik ve mesleki anlamdabilgi ve birikimlerini aktardı. Başkan Özer, Esenyurt Belediyesi’nden aldıklarıeğitimlerle istedikleri üniversiteye yerleşme ve hayâllerinigerçekleştirme yolunda olan gençlere her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

“Sorumluluk Bilinciyle HareketEttiğiniz Takdirde Başarılı Olabilirsiniz”

Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, gençlere sorumluluk bilincinin ve başarı yolundagüdülenen hırsın önemini vurgulayarak, “Kendinizekarşı, ailenize karşı, topluma karşı, bir de devlete karşı sorumluluğunuz var.Bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğiniz takdirde başarılı olabilirsiniz.Herkesin içinde bir aslan yatar ama bazıları o aslanı beslemezler. Aslan açkalır sonra da ölür. Dışarı çıktığınızda etrafınıza bakarsanız, karnında ölü aslanlarladolaşan binlerce insan görürsünüz. Siz o herkeslerden olmak istemiyorsanız çokçalışacaksınız, emek sarf edeceksiniz, ter dökeceksiniz ve günün birindeiçinizdeki o aslanı kükreteceksiniz. Sizin içinizdeki aslan ölmesin. Onuyaşatacaksınız. O sizin motivasyon kaynağınız olacak. O, sizi hedeflerinizeulaştırmak için daima sırtında taşıyacak. Siz farkında olmayacaksınız, o sizitaşlayacak. O nedenle biraz hırs iyidir” dedi.

“Dünyaya IzBırakanlar Daima Güzel Anılır”

Öğrencilere bilgi, birikim ve deneyimlerini aktaranProf. Dr. Özer, ünlü yazarlardan örnekler verdiği akademik ders niteliğindekikonuşmasında şunları söyledi: “Dostoyevski, 'İki tür insan var' diyor:'Olağanlar, bir de olağan dışı olanlar. Olağanlar yer, içer, neslin devamınısağlarlar. Ama asla mutlu ve başarılı olamazlar. Çünkü korkaklardır. Korkakoldukları için risk edinmezler, risk edinmedikleri için acı çekmezler.' Acıyoksa mutluluk da yok. Bir elinde mutluluğu tutuyorsan, istiyorsan ömründeacıya hazır olacaksın. Bir de 'Olağan dışı olanlar var' diyor. 'Olağan dışıolanlar büyük mutluluklara ve büyük başarılara imza atarlar. Çünkü cesurdurlar,risk alırlar ve acıya katlanırlar. Kaybetseler dahi o oranda da kazanırlar.Gelgelelim, olağanlar sadece korkak değil, aynı zamanda kıskançlardır.Ellerinden gelse olağan dışı olanları asarlar, sonra da başsız kaldılar diyeonların heykellerini dikip yaslarını tutarlar.' Eğer dünya bugüne gelmişse buolağan dışı insanların sayesinde gelmiştir. Dünyaya iz bırakanlar, daima güzelanılır. Onun için siz karar verin, olağan mı, olağan dışı mı olmakistiyorsunuz?”

 

vgxfhptntv0rkucsjsyb5298.jpg

n4rbiuzdxb9etlnlImyrwpg3.jpg

he3n5cdaqcpfnzhsoa81mkxi.jpg

1fvywtlt8qpIuc63zj5pyxbs.jpg

jfl1noau9v07bw2zsygof4mx.jpg

2qyktftmv95pdnlwojwb8ebg.jpg

lqea8slzpmnh6awrcmkesrpj.jpg

einwwpzuumgkmqtlhbgfvvnr.jpg

axrqecujok1yptlwc2d5f3rw.jpg

arc6qumkhogI7dl40ehoxkru.jpg

gwIltzd3f0hypshruzdlkuxw.jpg

mgez9m5chpoayI3s2ftzdilq.jpg

vqn3bfeaxleigbh0nwcudqlg.jpg

nw6j8dsjydswzevpkty253i0.jpg

fh4jc0yqopepw7yoalhxkblu.jpg

yjiecsqealqdl1kpmnjuz5bg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.