Başkan Özer’den Üniversiteye Yerleşen Öğrencilere Altın Tavsiyeler

Başkan Özer’den Üniversiteye Yerleşen Öğrencilere Altın Tavsiyeler

Esenyurt Belediyesinin Sürekli Eğitim Merkezi’ne devam edereküniversite sınavına hazırlanan gençlerden 685 öğrenci üniversite hayallerinekavuştu. Üst düzey bir başarı elde ederek tıp, hukuk, mühendislik fakültesigibi alanlara yerleşen gençlerle buluşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,öğrencilere eğitim hayatları ile ilgili altın tavsiyelerde bulundu.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ilçede nitelikligençlerin yetişmesi için çalışmaları hızlandırdı. Bu kapsamda EsenyurtBelediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak üniversite sınavınahazırlanan öğrencilerden 685 öğrenci seçkin üniversitelerin önemli bölümlerinikazanarak büyük bir başarı elde etti. Tıp, hukuk, mühendislik fakültesi ve dahabirçok dalda önemli bölümleri kazanan gençler Esenyurt Belediyesi ÇocukÜniversitesinde Başkan Özer ile bir araya geldi. Buluşmada üniversite hayatınaadım atan gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Özer; “Sizler geleceğinmühendisleri, doktorları, avukatları, liderleri olacaksınız. Kendipotansiyelinizi gerçekleştirmek, topluma karşı sorumlulukları yerine getirmekiçin çalışmaya devam etmeniz gerekiyor” dedi. Sürekli Eğitim Merkezi’ninsunduğu nitelikli eğitim olanakları nedeniyle Başkan Özer’e teşekkür edengençler, gelecek hayallerini de paylaşmayı ihmal etmedi.

“ÜzerinizdekiEmeklerin Hakkını Vermelisiniz”

Konuşmasına geleceğe eğitimle hazırlanmanın ve sorumluluk sahibiolmanın önemine dikkat çekerek başlayan Prof. Dr. Ahmet Özer; “Türkiye’de heryıl yaklaşık üç buçuk milyon kişi sınava giriyor. Bu insanların içinden iyiokullara yerleşenlerin sayısı, açık öğretim ve iki yıllık okullar dâhil olmaküzere ancak beş yüz bini bulabiliyor. Geriye kalan üç milyon kişi dışarıdakalıyor. Sizler bu üç buçuk milyonun içinde zoru başaranlardansınız. Bu nedenlehepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Ancak bu başarı, size bazı sorumluluklar dayüklüyor. Bu sorumluluklar ise sınava girip kazanamayan üç milyon kişinin hakkısizin üzerinizde. Çünkü siz onların yerine kazandınız. Bu yüzden onlara karşıbüyük bir sorumluluğunuz var. İkinci olarak, kendinize karşı da birsorumluluğunuz var. Emek verdiniz, çalıştınız ve sınavı kazandınız. Bu noktadansonra kendinize karşı haksızlık etmemek adına çalışmaya devam etmenizgerekiyor. Belki çoğunuz orta gelirli ailelerin çocuklarısınız. Belki anne vebabalarınız ‘ben okumadım çocuğum okusun’ düşüncesiyle gece gündüz demedençalıştı, yemedi yedirdi, giymedi giydirdi… Bugün burada bulunmanız, hiçtanımadığınız insanların vergileriyle mümkün oldu. Gittiğiniz okullardakieğitim, Türkiye’deki bütün vatandaşların ödediği vergilerle sağlandı.Türkiye’nin dört bir yanında sizi tanımayan insanlar, ‘Bizim çocuklarımızokuyacak, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak’ diye umut besliyor. Sizlerişahsen tanımasalar da ülkenin geleceği için bir umut ışığı olarak görüyorlar.Dolayısıyla topluma karşı da büyük bir sorumluluğunuz var. Bu noktada sizleresunulan tüm bu emeklerin hakkını vermelisiniz” şeklinde konuştu.

“KötüArkadaşlıklardan Kaçının”

Üniversite hayatına yeni adım atan gençlere bir takım uyarılardabulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Özer; “Üniversite ortamı farklıdır; sizişaşırtabilir, bazen de yolunuzu kaybettirebilir. Ancak üniversite sadeceeğlenme yeri değildir; aynı zamanda kendinizi geliştirme, yeni şeyler öğrenmeyeridir. Evet, yeni arkadaşlıklar edinin ama kötü arkadaşlıklardan dakaçınmalısınız. Üniversitede sizi bekleyen potansiyel tehlikelere karşı çokdikkatli olmalısınız. Gittiğiniz şehrin kendisi de bir üniversitedir aslında.Sinemalarını, tiyatrolarını, kültürel etkinliklerini keşfetmek de üniversitedeolmanın bir parçasıdır. Ayrıca, üniversitenin sunduğu konferanslar, seminerler,paneller, edebiyat ve sanat etkinlikleri de bu eğitimin bir parçasıdır. Bufırsatları değerlendirin; soru sormaktan, kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.”dedi.

“GeleceğinMimarları ve Liderleri Sizler Olacaksınız”

Gençlere hayatta bir takım riskler alarak emin adımlarlayürümeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özer konuşmasını şöyle noktaladı:“Sizler geleceğin mühendisleri, doktorları, avukatları, liderleri olacaksınız.Kendi potansiyelinizi gerçekleştirmek için çalışın. Herkesin içinde bir cevhervardır ancak önemli olan o cevheri keşfetmek ve işlemektir. Üniversiteler, bucevheri işleyebileceğiniz en önemli yerlerdir. Dostoyevski, “Suç ve Ceza” adlı eserindeiki tür insandan bahseder: Olağanlar ve olağanüstü olanlar. Olağanlar riskalmaktan korkar ve bu yüzden büyük başarılar elde edemezler. Olağanüstü olanlarise cesurdur ve büyük başarılara imza atarlar. Siz de yolun başındaduruyorsunuz. Seçiminiz, olağan mı yoksa olağanüstü mü olacağınız yönündeolacak. Bu yolda cesaretle ilerleyin, okuyun, çalışın ve büyük işler başarmakiçin kendinize, ailenize, topluma ve ülkenize katkı sağlayın. Hepinizi yürektenkutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.”

 

uosrexa1g5bnjcsytvow3luk.jpg

vx7nojkcrl6ytdz1I4p325vf.jpg

greyxctvfz3mep6vjnpwi7af.jpg

jdgo7dwl3usxiqhfmkru05zr.jpg

ref78Isoutn0xt4azafxykcb.jpg

yspud5whrbhxz24ttqqozvmx.jpg

2xtyv4d7cl1kqguwf3ngzihm.jpg

nsatjcbpkk4r2sdivgwcdypq.jpg

owrznIbdxhvbxdm39fvsqc5t.jpg

tkzd3tcc9suu2ol8Iof0bw1h.jpg

yv5djviatom2gqpqlyweopcf.jpg

stnaw1Iam35w6b8hdpsqex2t.jpg

pcxswdumrzbotn93xd1ehlfs.jpg

icxu45vwzgmpblft38ymtuoq.jpg

Isxm6cnogy5zzrvwc0lsvxfn.jpg

0zhckwxfyiuIljzqpecj6van.jpg

svoaflhgstc2wmdlykf5g018.jpg

3q6yhx4ygfIvz1kvs9od8whz.jpg

vhga6s3mcobzz9qfian5spjq.jpg

q1pnrxzdIktg3eew8s54hwco.jpg

hyo0jxumc5qnotlksernzxjI.jpg

lans0tz8fhy53znwpawr7bcx.jpg

af8ogmspxbojisud3gwlhpry.jpg

yvvi3hlw2hsxcnur6ufpeIta.jpg

nro8fb3g5Iwlpdvczj6oxqjf.jpg

geaIxrztnomprpyih9k2fdqh.jpg

0ftlhb4spwju8ofvzIaeur2x.jpg

prbu1vodkczc8tfgwjm5eyia.jpg

zeh6zjmntxrv40kxbdlw7jwo.jpg

fwv7b3ujhrlzeeacpjbzg81x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.