Başkan Özer’den Kadınlara Anlamlı Destek

Başkan Özer’den Kadınlara Anlamlı Destek

Başkan Özer: Kadın Varsa Hayat Var!

Esenyurt Belediyesinin kurslarında eğitim gören kursiyerlerin elemeği ürünlerinin yer aldığı Kadın Emeği Sergisi açıldı. Açılış kurdelesinikursiyer kadınlarla birlikte kesen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,“Kadın varsa hayat var. Bir toplum ileri gitmek istiyorsa, iyi bir toplumu inşaetmek istiyorsa işe kadından başlamalı. Çünkü kadın hem çocuğun mimarı hem deailenin yapıcısıdır” dedi.

Esenyurtlu kadınların ürettiği el emeği ürünleri sergileyerekkazanca dönüştürebileceği Kadın Emeği Sergisi açıldı. Esenyurt BelediyesininKadın Sosyal Yaşam Merkezi ve Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi’nde eğitim alan kadınlarınemek emek işlediği ürünler, yeni belediye binasındaki sergi salonunda satışasunuldu. Serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, örgü, nakış, tel kırma, punch gibi 12 farklı teknikte yapılan el emeğigöz nuru ürünleri tek tek inceledi. Prof. Özer, kadınlara destek olmak amacıylanakış ile işlenen “Anka Kuşu” tablosunu ve tuğla tekniği ile yapılan kolyeyisatın aldı.

Kadınlar Kentimize Değer Katıyor’

Açılışta konuşma yapan Başkan Özer, “Sergimizde resimden örgüye,oymadan dikiş nakış ve takı tasarımına kadar 12 dalda yapılan ürünler yeralıyor. Ben bu hünerlerini ortaya koyan kadın arkadaşlarımızı yürektenkutluyorum. Kadın arkadaşlarımız hem kendilerini geliştiriyorlar hembütçelerine bir katkıda bulunarak, ekonomik özgürlüklerini kazanıyorlar. Aynızamanda kentimize de değer katıyorlar. Merkezlerimizde özellikle el sanatları,meslek edindirmeyle ilgili çok sayıda kadın arkadaşımız eğitim görüyor. Buradanaldıkları sertifikalarla iş sahibi oluyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Kadın Varsa Hayat Var’

Kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesi içinEsenyurt Belediyesi olarak her türlü desteği sunacaklarını söyleyen Prof. Dr.Özer, “Kadınlar bizim mor çizgimizdir. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz,bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bir yerde kadın varsa hayat var.Bir toplum ileri gitmek istiyorsa, iyi bir toplumu inşa etmek istiyorsa işekadından başlamalı. Çünkü kadın hem çocuğun mimarı hem de ailenin yapıcısıdır.Kadın iyi olursa aile iyi olur. Aile iyi olursa şehirler iyi olur. Şehir iyiolursa ülke iyi olur. Dolayısıyla bu anlamda kadınlar ve çocuklarla ilgiliçalışmalarımıza aralıksız bir biçimde devam edeceğiz” diyerek tüm vatandaşlarıve iş insanlarını üreten kadınlara destek olmak amacıyla sergiye davet etti.

‘Hem Sosyalleştim Hem de Bir Gelir Kapısı Elde Ettim’

Merkezden aldığı eğitimle emeğini kazanca dönüştürdüğünü belirtenTakı Tasarımı kursiyeri Meliha Aksakal, “Özel boncuklarla, el emeği göz nuruişler yapıyoruz. Kadınların emeği gerçekten çok kıymetli. Bu imkanı bizesunduğu için Belediyemize çok teşekkür ederiz. Bugün, bir yıl boyuncaürettiğimiz ürünleri satma fırsatı sunuldu. Günlük küçük satışlar yapıyoruz amaböyle toplu satışlar hem bütçemize hem de ailemize büyük katkı sağlıyor. Ayrıcagençlere de örnek oluyoruz. Gençlerin de bu işleri yapabileceklerini görmeleriönemli.

Ev hanımları için bu tür sosyal projeler gerçekten çok faydalı.Ben de bir ev hanımıyım ve burası sayesinde hem sosyalleştim hem de bir gelirkapısı elde ettim. Aynı zamanda yeni bir meslek öğrendim. Eğitmenlerimiz çokiyi, sadece takı yapmayı öğretmiyorlar, hayatımızı kolaylaştıracak bilgiler deveriyorlar. Bu tür projeler sayesinde yeni arkadaşlıklar edindik, yeniçevrelere girdik. Ev hanımlarına tavsiyem, mutlaka merkezimize başvursunlar vebu imkanlardan faydalansınlar” diye konuştu.

 

‘Aldığım Siparişlerle Evimizin Ekonomisine Katkı Sağlıyorum’

Esenyurt Belediyesi kurslarından aldığı eğitimle emeğini kazancadönüştürdüğünü vurgulayan kursiyer Reyhan Kaya ise şöyle konuştu: “Eskidensadece ev hanımıydım ama bu sosyal projeler sayesinde bir kazanç kapısı açıldı.Takı yapmayı bilmiyordum, burada öğrendim. Aldığım siparişlerle ev ekonomisinekatkı sağlıyorum. Böyle sergiler düzenleyen, ürünlerimizi satabilmemiz için bizefırsat sunan Esenyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

İlginin yoğun olduğu sergi, 7 Ekim Pazartesi gününe kadar 14.00ile 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


bonqa9m0kwaj4f6utbmhIh2l.jpg

yspvcunozbejfxfjgmvklksq.jpg

x674pvtducjbo8w3g0bimare.jpg

q0gsna6tjznbqucoygb2rpj8.jpg

b5bopxrayptu20js631orcqe.jpg

rhn1mzexkftvauclaobq8u9j.jpg

ev4gi1bzb7xn30fa5fymuo2h.jpg

ujohxdtio9xz2rtssknp5qdm.jpg

w92gxh7pwlfnjsbzocpv0edt.jpg

wmuxgx4i3gsbn91te5u8kk0w.jpg

uelhiathxqqsj3gy9cz8t1gr.jpg

1o7u5qo0tesmjht9qnz4axbv.jpg

dc3zbozru6jqhnpxevhwas2l.jpg

cr7q5knaxvztdhvbka2g4wwo.jpg

yj5ebtglcaf6lvhowm3nkik8.jpg

sgqIh5abcjbugkdu0oxr2lzk.jpg

9p1cmzvtja4xyqk6lz5getkf.jpg

x2jccrpgnbdhjlwIst4vvok1.jpg

jsbomxzvm2krls3pp7gbdju0.jpg

qqkcojtzplwhldksrfajrwpe.jpg

lnypbaw4pqtkdxewmgzbgj3e.jpg

izykwqvm1tgefcowbzvxg3er.jpg

dqvob7co2jea0inp4vwfkI8g.jpg

wkqgis0ug9zxmtzofs1pdfvo.jpg

qae8Ivlvpg52tjwzyoiducq0.jpg

obgnuioj2sbfc4uwtpxk9ftr.jpg

ptsaei76wzjlnvorgchqnur2.jpg

v4esjbnmeayap1ckubddkxvz.jpg

xrqb0qohmkfjvIkil9cdax5t.jpg

fauw6qgpa3rkseo975nIb8fh.jpg

sjvdhcb3wyfaom2g15qhrpkj.jpg

zeltqi5macruqmIyunhpta63.jpg

4aam6ocemu5vpyspwIsbk0u1.jpg

9yo6egqljxjusbpcdxurklb0.jpg

oe7vrn4cbaufzp1vxazqpxkw.jpg

y4qIywehodthd0t78sufxm32.jpg

8tzp7hjI3e5rdbt4msrholax.jpg

swnl2iobe1eaqrpvxsxkI4zh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.