Başkan Özer, 33 Katlı Sitede Çıkan Yangında İncelemelerde Bulundu

Başkan Özer, 33 Katlı Sitede Çıkan Yangında İncelemelerde Bulundu

Esenyurt Nâzım Hikmet Bulvarı’nda 33 katlı sitede çıkan yangınlailgili olay yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, “Yangın -2’nci katta bulunan elektrik kontağından kaynaklanıyor. Yaklaşık15 vatandaşımız hastaneye kaldırıldı. 100’ün üzerinde tahliye var.Arkadaşlarımız hastanedeki vatandaşlarımızla ilgileniyorlar. Çok şükür bir cankaybımız yok. Hayati tehlikesi olan da yok” dedi.

Esenyurt Yeşilkent Mahallesi, Nâzım Hikmet Bulvarı'nda bulunan 33katlı Fi Tower sitesinin -2’nci katındaki elektrik panosunda yangın çıktı.Sitenin tamamını yoğun duman kaplayan yangına çevre ilçelerden de itfaiye veambulans ekipleri sevk edildi. Sitede mahsur kalan 100’ün üzerinde kişi itfaiyeekipleri ve Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma (ESAK) ekibinin yoğun uğraşlarısonucunda kurtarılırken, yangından etkilenen 15 kişi hastanelere sevk edildi. Belediyeyeait tankerlerin itfaiye ekiplerine su takviyesinde bulunduğu yangın, tamamenkontrol altına alınarak tahliye çalışmaları tamamlandı. Yangının yaşandığı FiTower sitesinde incelemelerde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, “Yaklaşık 15 vatandaşımız hastaneye kaldırıldı. 100’ün üzerinde tahliyevar. Arkadaşlarımız hastanedeki arkadaşlarla ilgileniyorlar. Çok şükür bir cankaybımız yok. Hayati tehlikesi olan da yok” diye konuştu.

“Afetlere DirençliKent Anlamında Çalışmalarımız Sürüyor”

Esenyurt’taki yapılaşma sorunuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Özer,"Maalesef bu Esenyurt’ta yaşadığımız büyük bir sorun. Geldiğimiz gündenberi uğraşıyoruz. Üç adamız yasaklı idi. Birini açtık. İkisi hâlâ yasaklı. Buyapılan binaların bir kısmı ile ilgili iskan problemi var. Bunlar geçmişteyapılmış. 43 kilometrekareye 1,5 milyon insan sığdırılmış. Paris ile nüfusumuzaynı. Paris’in yayıldığı alan bizim yüz mislimiz. Sadece yangın değil depremedirençli kent anlamında da çalışmalarımız sürüyor. Geçen hafta depremsempozyumu yaptık. Bu maalesef ulusal bir mesele. Hep birlikte el ele verirseküstesinden gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Prof. Özer, incelemelerin ardından yangından etkilenenvatandaşları hastanede ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Özer,doktorlardan sağlık durumlarıyla ilgili de bilgi aldı.


yde0rtnvxo9jc3bqtgzIsfbv.jpg

mbxxegh3f6a2omslpkfahbzk.jpg

rlm2v9sqbdltq3wkfzmfyjv0.jpg

y6f8fwkzsc3pnthkalbtequh.jpg

3djry5pjie80g2s6xfk7qcky.jpg

pdjmr5aywgx1zenvljz8ornh.jpg

p4d6w9xyzwi0tdh2burmblv3.jpg

wfqoa6nxI1fwkrv0bssvrlic.jpg

dk5tcyta0d7p3jegh9x2Izlf.jpg

7onfosyellhex0a8jsyfrugu.jpg

yx1aou70I8x4swrflpgbkfsh.jpg

n3o6Ipgy7zk1tfxbxpccbese.jpg

b0augwy3mjaqoiwybrzqcnjf.jpg

r4q2iIpxdt3a9nymvje7guko.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.