Bakırköy'de Parsel Bazlı Kentsel Dönüşüm İzni Çıktı

Bakırköy'de Parsel Bazlı Kentsel Dönüşüm İzni Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) temmuz ayı Meclis toplantısından Bakırköy için yıllardır beklenen parsel bazlı dönüşüm için izni çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Temmuz ayı Meclis toplantısında, Bakırköy için yıllardır beklenen parsel bazlı kentsel dönüşüm izni verildi. Bakırköy'de evlerini yenilemek isteyenler, alan ve parsel birleştirme şartı olmadan dönüşüm yapabilecek.

Olası İstanbul depreminde Bakırköy, zemin yapısı ve yapı stoku açısından en çok etkilenecek ilçelerden biri. Araştırmalar, 7.5 büyüklüğündeki bir depremde Bakırköy’deki yapıların %50'sinden fazlasının hasar alacağını gösteriyor. Özellikle Zeytinlik, Sakızağacı, Cevizlik, Osmaniye, Yenimahalle, Kartaltepe ve Zuhuratbaba mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması aciliyet taşıyor.

2019'da Bakırköy Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak için imar planı çalışmalarına başladı. Ancak, 2020'de İBB Meclisi'ndeki AKP çoğunluğu tarafından reddedildi. 2022'de ise 1/5000'lik nazım imar planı onaylandı, ancak parsel birleştirme şartı nedeniyle uygulanabilir bulunmadı.

2024 yerel seçimlerinde CHP’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Bakırköy’ün ilk kadın belediye başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun seçilmesiyle süreç hızlandı. Temmuz ayında İBB Meclisi, parsel bazında dönüşüm iznini oybirliğiyle kabul etti.

Ovalıoğlu, "Bakırköy’ün kentsel dönüşüm planları için önemli bir karar aldık. Bu karar, Bakırköy’ün olası Marmara depremi öncesinde yenilenmesinde hayati önemdedir. Aldığımız kararın komşularıma hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve İBB’nin ortak çalışmasında, 7.5 büyüklüğündeki bir depremde Bakırköy'de beklenen bina hasarları şöyle:

- Çok ağır hasarlı bina: 782
- Ağır hasarlı bina: 1,306
- Orta hasarlı bina: 3,394
- Hafif hasarlı bina: 3,939

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.