BAKAP’TA 2024 YILININ İLK HASADI YAPILDI

BAKAP’TA 2024 YILININ İLK HASADI YAPILDI

2024 yılının ilk hasadı olan ürünleryerli üreticilere ve küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtılacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent tarımını kalkındıran, kent ekonomisini canlandıran kırsal kalkınma projeleriyle yerli üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olma özelliği taşıyan BAKAP’ta 2024 yılının ilk hasadı yapıldı.

 

ABB’DEN KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİNE DESTEK

Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, Başkentte kırsal kalkınmayı hızlandıran projelerine devam ediyor. BAKAP Tarım Kampüsü’nde yapılan arpa ve buğday ekimi sonrası biçim, toplama ve balyalama işlemi başladı. Hasadı yapılan arpa ve buğday, kaliteli ve besleyici hayvan yemi olarak küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi olarak, yerli üreticilere tohumdan gübreye kadar birçok konuda destek sağladıklarını dile getiren Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer,“BAKAP Tarım Kampüsü’nde 2024 tarımsal üretim sezonunun ilk hasadına başladık. Kasım ayında ekimini gerçekleştirdiğimiz arpa, buğday tarlalarımızın bir kısmını önümüzdeki yılın tohumluğu olarak ayırıyoruz. Kalan kısmını da daneli yeşil biçimi yapıp belirli süre havalandırma ve çevirme işleminden sonra balyalama işlemini yapıyoruz. Çıkan kaliteli ve besleyici kaba yemlerimizi de Ankara kırsalında hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek destekliyoruz”dedi.

mqnlo37ws01i4yp5f9veqtsx.jpg

gcuqmyx8o3glbcaqnpbIlakj.jpg

t2j9ensfxqxpe6qmnoypyl5f.jpg

nviwleg7v3Ihzqocsh2az1jp.jpg

zvrfaj740mzscleugbmvuaxi.jpg

yweo6nux9jtz2fxIazwsrblp.jpg

uf9vv2qs7papzdbkhym5henw.jpg

3bxjuawvladg4shxeh16okel.jpg

v6msxza3jedphbab5s9j8cte.jpg

rpvnnIbew6u1lu9dxyz7bjva.jpg

q9ctukIagnyernjbjitv6ypw.jpg

j6vIgpcnfwmau4mgsnhctob8.jpg

si0v9p1fo7mo8rqfazkn4jtc.jpg

c8wjhqxaruf9etvqsob4rpig.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.