Bahadır Gödek Koşusu'nun galibi Dagmar oldu

Bahadır Gödek Koşusu'nun galibi Dagmar oldu

3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte düzenlendi.

2023 yılı Bahadır Gödek Koşusu'nu, Arzu Güneş'in sahibi olduğu Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Murat Kadaifçioğlu yetiştirmesi, Faruk Serintürk'ün antrene ettiği doru erkek tay ortaya koyduğu performansla üst üste 3. toplamda ise 7. galibiyetini kaydetmiş oldu.

6 safkanın start aldığı koşunun ikincisi King Of Runner (Oscar Performance - Hard Sun / Rock Hard Ten) olurken, Cool Star (Torok - Tawafeeg / Bernardini) üçüncü, Marka Polo (Torok - Vastanya / Royal Academy) dördüncü, Horror (Torok - Neferu / Unaccounted For) da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Dagmar için bitiriş derecesi 2.03.34 olurken farklar 3 Boy - 1/2 Boy - Burun - 25 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Levent Güneş'e kupasını merhumun gelini Ece Gödek verdi.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Can N. Güven, Asli Üyelerimiz Duygu Fatura ve Kemal Arif Turan ile davetliler de katıldı.
 

Bahadır Gödek

1939 yılında Erzurum'da doğan Bahadır Gödek, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. 1966 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında İTÜ Talebe Birliği Başkanlığı ve Kıbrıs Komitesi Başkanlığı yaptı. Ardından iş hayatına atılarak, proje mühendisliği ve müteahhitlik işleri yapan bir şirket kurdu. Kars İş Adamları Derneği'nde 10 yıl Başkan olarak görev yaptı. Çeşitli derneklerde de aktif olarak görev alan Gödek, 1979 yılında atçılığa başladı. 1986 - 2004 ve 2012 - 2014 yılları arasında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Başkanlığı, 2004 - 2012 yılları arasında ise aynı derneğin 2. Başkanlığı'nı yaptı. 1993 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Bahadır Gödek, çeşitli dönemlerde yönetim kurullarında Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Sahibi olduğu ve yetiştirdiği Kıyat, Bahadır II, Uraltay, Love in Dream, Mister Right gibi birçok safkanla Grup ve sınıf koşular kazandı. At sevgisiyle dolu 35 yılın ardından 2014 yılında aramızdan ayrılan merhum Bahadır Gödek'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

gxcpzwis8c3uyg2ztbkn6bdo.jpg

oezth9guds0saykj1Ip5ipcw.jpg

3cen8tra9ldy5njwqgtofa4m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.