AYNUR TAKUŞ'UN ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLE GERÇEKLEŞEN HAYALLERİ

AYNUR TAKUŞ'UN ATAŞEHİR BELEDİYESİ İLE GERÇEKLEŞEN HAYALLERİ

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlarla hayatlarını değiştirme fırsatı bulan vatandaşların hikayesini konu alan “Bizim Hikayemiz” serisi her hafta farklı hayatları konuk ediyor. Hayatlarının bir noktasında, zor anlar yaşamış veya bir destek ihtiyacı duymuş ya da çaresizlik içinde kalmış kişilerin, Ataşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayatlarına yeniden başlangıç yaptığı bu öyküler, okuyuculara ilham kaynağı olurken, aynı zamanda umut da aşılıyor. İşte bu öykülerin bir tanesi de bu haftaki Ataşehirli Aynur Takuş’a ait.

Bizim Hikâyemiz’in bu haftaki konuğu, 1984 yılından beri Ataşehir’de yaşayan 60 yaşındaki Aynur Takuş oldu. Emekliliğinin ardından yaşamına yeni bir yön vermek ve kendisini geliştirmek için önemli adımlar atan Aynur Takuş, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışarak, hayatının nasıl değiştiğini anlattı.

Kamu sektöründe uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Aynur Takuş, iş hayatındaki yoğunluğun ardından kendisi için yeni bir arayışa girdi. Ne yapabileceğini düşünürken, sosyal etkinliklere ve eğitim kurslarına yöneldi.

Başarılarla Dolu Emeklilik Hayatı

Emeklilik sonrası hayatına yeni bir renk katmak isteyen Takuş, ilk olarak dikiş kurslarına katılmak için merkez arayışı içerisine girdi. Bu süreçte, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışan Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için burada önemli eğitimler aldı. Heyecan verici bir dönemin kapılarını araladığı bu merkezde geçirdiği süre boyunca dikişin inceliklerini öğrendi, çantalar, eşofmanlar, pantolonlar dikti ve arkadaşlarına hediye etti.  

Aynur Takuş bu merkez ile ilgili şu sözlere yer verdi: “Bu merkezde hem resim, hem de dikiş kursu eğitimi aldım. Her ikisini çok sevdim, çok güzel şeyler öğrendik burada. Hocalarımız bize gerçekten çok değer verdiler ve değerli olduğumuzu hissettirdiler. Her soru sorduğumuzda cevap verdiler ve kendimle bu yaz çok güzel zaman geçirdim, hiç sıkılmadım. Çantalar diktim, aileme eşofmanlar diktim, pantolonlar diktim.”

Hayallerini Bir Bir Gerçekleştiriyor: Kendi Sergisini Açtı

Ancak bununla da kendisini sınırlamak istemeyen Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için sergi açmaya karar verdi. Bu çalışmalarda kendi eserlerini yeteneklerini sergileyen Aynur Takuş, çevresindeki insanlara da ilham verdi.

Her şeyin emek ve istemekle alakalı olduğunu vurgulayan Aynur Takuş, şu sözleri ifade etti: “Evde kendi başımıza ufak tefek bir şey bilsek bile bunu uygulamamız çok zordu, ama hocalarımız sayesinde bu teknikleri öğrendik ve bunları kendi emeklerimizle birleştirip çabalarımızla çalışarak, güzel ürünler sergiledik. Bu ürünleri burada sergilememize yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük katkılar sundular, sonsuz teşekkürler.”

Bir Diğer Hayali; Okuma Alışkanlığını Teşvik Edecek Bir Kafe Açmak

Aynur Takuş’un emeklilik sonrası hayatında bir diğer büyük hayali de küçük bir kafe açmaktı. Ataşehir’in Yeni Çamlıca Mahallesi’nde bulunan bahçeli evini, kafe açmak için ideal bir yer olarak gören Takuş, burayı kafeye çevirerek, kendi üretimlerini sergilemeyi planladı. Perdelerden masa örtülerine kadar her türlü malzemeyi kendi emeğiyle yapmayı hedefleyen Takuş, kafe iç dekorasyonunu tamamen kendisi tarafından tasarlanacağını ifade ederek şu sözleri söyledi: “ Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde almış olduğum bilgilerle hayalimdeki kafenin masa örtülerinden, perdelerine her dekorasyonunu kendim emeğimle tasarlamak istiyorum. Bu kafeyi harekete geçirirken de en büyük hayalim, gençleri daha doğru, daha akılcı, daha mantıklı bir alanda zaman geçirmelerini sağlamak istiyorum. Unutulmuş olan o gazeteleri okumalarına; belki yıllarca kitap okumuşlarsa da unuttukları kitapları yeniden okumalarına vesile olmak için çalışmak istiyorum. Dilerim bu hayalimi de gerçekleştirmiş olurum.”

Aynur Takuş’un bu yolculuğu, sadece kendine değil, çevresindeki insanlara da büyük bir motivasyon sağlıyor. Emeklilik döneminde hem kendini geliştiren, hem de topluma faydalı olmayı başaran Aynur Takuş, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nin sağladığı desteklerle, hayatında önemli bir dönüşüm yaşadığını ifade ediyor.

Aynur Takuş şimdi ise, umut dolu gözlerle hikayesini yeniden yazıyor ve küçük bir kafede hayallerini gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor. Bu süreçte öğrendiği her şeyle yeni projelere imza atmayı dört gözle bekleyen Takuş’un emeklilik sonrası bu başarılı yolculuğu, yaşının sadece bir rakamdan ibaret olduğunu ve hayatın her döneminde yeni hedefler belirlenerek, başarıya koşulabileceğini gösteriyor.

Inxp0tdohy6ke3vlngjab49w.jpg

d6hbkoazImnvjqvyzu15bo4j.jpg

jwpljds3qzn9mo7hdthsqvka.jpg

bwkrIhdyo4ujq9tmppgc5e3n.jpg

lvj74esqnjpgayuzdxltIevr.jpg

zeyof5aIppfowavuyk2hxxnu.jpg

di9kmbpe40jovhawyIe2pu6z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.