AVCILARLI KADINLAR KOLLARI SIVADI: ERKEK İŞİ DEĞİ, EMEK İŞİ!

AVCILARLI KADINLAR KOLLARI SIVADI: ERKEK İŞİ DEĞİ, EMEK İŞİ!

KADINLARA ÖZEL TAMİR, BAKIM VE MÜDAHALE KURSU

Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren Avcılar Belediyesi kadınların her alanda eşitliğini hedefleyen çalışmalarına devam ediyor. Kadınların günlük hayatta karşılaştığı teknik sorunlarla başa çıkmaları için başlatılan “Erkek İşi Değil, Emek İşi” eğitimleri kadınlardan tam not aldı.

Eğitimlere katılan kursiyerler, araçların genel bakımı ve lastik değişimi gibi teknik konulara dair kapsamlı bilgi edinirken, uygulamalı eğitimlerle becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Tamir atölyelerinde ise; sıhhi tesisat bakımından, ampul ve musluk değişimine, lavabo giderinden priz değişimine kadar günlük hayatı kolaylaştıracak bilgiler ediniyor.

“KADIN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR”

Kursa katılan kadınlar, bu tür eğitimlerin hem özgüvenlerini artırdığını hem de günlük hayatta karşılaştıkları teknik sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

Genellikle erkeklere atfedilen işleri kadınların da kolaylıkla yapabileceğini söyleyen bir kursiyer; “Erkekler araçları boşuna tamire götürüyor. Önceden hiçbir bilgimiz yoktu, şimdi ise kendi aracımıza bakım yapabilir ve lastik değiştirebilir hale geldik.” dedi.

Eğitimin önemine dikkat çeken bir diğer kursiyer ise; “ Kendimizi daha özgüvenli ve bağımsız hissediyoruz. Kadınlar isterse her şeyi başarabilir, Avcılar Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

wvaIhodcrsqytmlupxzfz8xu.jpg

rvs03z7szmyfgaxbq2w5voek.jpg

sqlogdpey4bxbfx2ndqkv9uk.jpg

6rlnntgb3st9eihux0bqcw7j.jpg

l3zdrgr7tgu4nbtwmqk5hvex.jpg

8qealjiwbctrzowx3mn1y6le.jpg

hxctor7gfknwmyelyajox4ri.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.