Ateş Hastalığı Nedir ? Tedavisi Nasıldır ?

Ateş Hastalığı Nedir ? Tedavisi Nasıldır ?

İnsanoğlunun varoluşundan bu yana hastalıklardan daha büyük önem taşımıştır tevadiler. Bu tedavisi bulunan hastalıklardan birisi de Ateş’tir.

İnsanoğlunun varoluşundan bu yana hastalıklardan daha büyük önem taşımıştır tevadiler. Bu tedavisi bulunan hastalıklardan birisi de Ateş’tir.

İnsanların akıllarında eskiden beri farklı uygulamalar olsa da halen daha kontrol altına alınması uzun sürebilmektedir. Bu da zaman zaman kalıcı hasarlara yol açabilmektedir vücut içerisinde.

Vücuda ciddi zorluklar yaşatmasının yanı sıra bazende yatağa kadar düşürebilemektedir insanları. Bu seviyeye gelmesi ile sosyal hayatın yanı sıra insanlara göre değişiklik göstermek ile beraber; okul, ev, iş, eğitim gibi hayatları da etkilemektedir.

Enfeksiyonlar, sıcak çarpması, romatizmal hastalıklar gibi sebeplerden ötürü ortaya çıkan ateş hastalığı nasıl kontrol edilir hiç düşündünüz mü ?

Yetişkin  bir birey açısından  39.4 C veya daha yüksek bir değere ulaşmadıkça tehlikeli bir durum söz konusu değildir.

Yetişkinlerin aksine bebekler ve küçük çocuklar açısından;  hafif yüksek bir sıcaklık ciddi bir enfeksiyonun işaretçisi olabilmektedir.

Yüksek Ateş Nasıl Düşürülmektedir ?

Doktorlar Hafif yüksek ateş için ilaç önermeyebilirler. Ateşin hafif yükselmesi mikropları da öldürmesi ile beraber vücudun aslında iyileşmeye başlamasını sağlayacaktır.

İlaç tedavisi Nasıl Olmalıdır ?

Reçetesiz ilaçlar:  Önerilecek ilaçlar arasında Tylenol, Advil, Aspirin gibi ilaçlar yer almaktadır. Ancak bunun için ateşinizin Yüksek ve orta şiddetli durumda olması lazımdır.

İlacı kullanmadan önce kesinlikle kullanma talimatlarına  bakılmalı ve doktorun tavsiyesine uygun olarak kullanılmalıdır ve doz aşımından kaçınmak iyi olacaktır.

Çocuklara aspirin verilmemesinin yanı sıra; doz aşımı ve uzun süreli kullanım karaciğer ve böbrek hasarına sebep olabilmesinin yanı sıra  hayati tehlikeye yol açabilme durumları da vardır.

Reçeteli ilaçlar:  Ateşe yol açan bazı sebeplerden dolayı reçeteli ilaçlar verilmektedir. Hastalığınızın sebebi eğer ateşe yol açan bakteriyel enfeksiyon ise doktorunuz antibiyotik reçete verecektir. Bakteriyel değilde virüs ise antibiyotik verilmez zira virüslerin tedavisi henüz yoktur.

Çocuklarda ateş tedavisi

Özellikle 4 haftalık yani 1 aylık  küçük bebeklerde hastaneye yatırılma ve tahlillerle yatarak tedavi gereksinimi olabilir. Bahsi geçen bu kadar küçük bebeklerde ateş ciddi manada; enfeksiyondan kaynaklı olabilir ve damar yolu ile ilaç verilmesi gerekebilmektedir.

Ateşin yükselmesine sebebiyet verenler şunlardır:

– Kan pıhtısı
– Uyuşturucu kullanımı
– Çocuklarda diş çıkarma
– Gıda zehirlenmesi

– Antibiyotikler ya da bazı ilaçlar
– Difteri, tetanos gibi bazı aşılar

– Virüsler
– Bakteriyel enfeksiyonlar
– Güneş çarpması
– Romatoid artrit gibi bazı iltihaplanmalar
– Kanser

Çocuklar için yüksek ateş değerleri:

– Rektal ya da kulaktan ölçüm: 38,1 C ve üzeri
– Ağızdan ölçüm: 37,6 C ve üzeri
– Koltuk altından ölçüm: 37,4 C ve üzeri

Yetişkinler için yüksek ateş değerleri:

– Rektal ya da kulaktan ölçüm: 38 C ve üzeri
– Ağızdan ölçüm: 37,8 C ve üzeri
– Koltuk altından ölçüm: 37,2 C ve üzeri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.