ATASEM’in aşçı adayları mutfakta Suşi, Koşinya, Pelmeni yapıyorlar

ATASEM’in aşçı adayları mutfakta Suşi, Koşinya, Pelmeni yapıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) bünyesinde açılan ve büyük ilgi gören ‘Aşçı Yardımcılığı Kursu’nda katılımcılar, profesyonel mutfaklarda hem yemek konusundaki becerilerini geliştiriyor, hem de meslek sahibi oluyor.

 

Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM) ücretsiz meslek ve el becerileri kursları ile vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi'ndeki Aşçı Yardımcılığı Kursu büyük ilgi görüyor. Birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler,

yöresel yemeklerden dünya mutfağına geniş bir yelpazede uygulamalı eğitim alıyor.

Sertifika Ve İstihdam İmkanı

Aşçı Yardımcılığı kursunda kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyor. Sertifika sahibi olan kursiyerler, yiyecek ve içecek sektöründe istihdam imkânı buluyor.

Yöresel Ve Dünya Mutfaklarından Lezzetler

ATASEM Kepez Aşçı Yardımcılığı Kursu Eğitmeni Ayşe Öztürk Alkan, kursiyerlerin malzeme seçiminden, yemek pişirme dereceleri ve görsel sunum hazırlamaya kadar birçok uygulamayı öğrendiklerini söyleyerek, “Kursumuzda kursiyerlere yöresel ve uluslararası yemeklerden tatlılara, hamur işlerinden salatalara yiyecek hazırlama türlerinin tamamı öğretilmektedir. Besinleri uygun doğrama türleri, besin saklama, pişirme çeşitleri, görsel sunum hazırlama konularında eğitim veriliyor” diye konuştu.

Mesleğimde Yükselmek İçin Geldim

Kursun tek erkek kursiyeri olan Mustafa Biçen, yemek sektöründe çalıştığını ve kendisini geliştirmek için ATASEM’e geldiğini belirterek “Daha iyi yerlerde çalışmak ve mesleğimde yükselmek istiyorum. Yemek yapmayı seviyorum. Kursa başlayınca yeni şeyler öğrendim, özellikle Osmanlı ve Uzakdoğu mutfağından yemekler yapmayı öğreniyorum. Erkekleri de evde eşlerine ve ailesine yardımcı olabilmeleri için kursa davet ediyorum” dedi.

Hep Birlikte Hazırlıyor Pişiriyor Ve Yiyoruz

Kursiyerlerden Ayşegül Albayrak, yemek sektöründe tecrübesi olduğunu ama kursta

birçok şeyi yeniden öğrendiğini ifade ederek, “Eğitmenimiz bizimle çok ilgileniyor. Mutfağımızda birlikte yemek hazırlıyor, pişiriyoruz ve yiyoruz. Yeni yemekler ve sunumlar öğreniyoruz. Çalışacağım yerlerde mesleğimi daha iyi yapabileceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Butik Kafe Açmayı Düşünüyorum

21 yaşındaki kursiyer Nisa Fethiye Sarı da asıl mesleğinin Veteriner Teknikeri olduğunu ama yemek yapmayı sevdiği için kursa geldiğini söyleyerek, “Kursa geldikten sonra yemek yapmanın bir sanat olduğunu gördüm. Kendimi geliştirmeye başladım. Uluslararası ve Anadolu’nun yöresel mutfaklarını öğreniyoruz. İleride önce gastronomi okumayı hedefliyorum sonra da butik kafe açmayı düşünüyorum. Örneğin Uzakdoğu mutfağından Suşi, Brezilya mutfağından Koşinya, Rus mutfağından Pelmeni yaptık. Yemeği nasıl pişireceğimizi, besin doğrama tekniklerini, tatlı ve sos hazırlamayı öğreniyoruz” diye konuştu.

eI3mduhfuog0kprslwxctqap.jpg

exn9fxkewk4thdjidlsy53z1.jpg

bbynowmtfud85gumz9xxnecv.jpg

8egtas5rnszukfbu7z6gekvl.jpg

uhgfvizy1nwqste4adowqc57.jpg

em3n4fysrtdxnbew2ulacw6i.jpg

yIfgyqwwolssekrtmd9xpbmn.jpg

jtmwx4zykjmezgonsdb7s5hf.jpg

subw1jszvt75lawxdikIdfhm.jpg

nskizafc7dxmsu1qpmy68j45.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.