ATAŞEHİR’DE STK’LAR KAHVALTIDA BULUŞTU

ATAŞEHİR’DE STK’LAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kent Konseyi Ataşehir’de bulunan sivil tolum kuruluşlarıyla birlikte kahvaltıda bir araya geldi.Ataşehir Z&..

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Kent Konseyi Ataşehir’de bulunan sivil tolum kuruluşlarıyla birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen programa Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ataşehir’deki 350’ye yakın sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, belediye ve sivil toplum kuruluşları olarak kente sahip çıkmanın önemini vurguladı. Ataşehir Belediyesi olarak ilçedeki tüm STK’ları bir araya getirmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Çerkez, “Ataşehir’e sosyal ve kültürel fayda sağlamak üzere kurulan ve çalışmalarını ilçemizde yürüten; sendika, meslek odası, dernek, vakıf, gibi pek çok sivil toplum kuruluşunu bir çatı altında topladığımız Erdal Eren Sivil Toplum Merkezimizi 2018 yılında faaliyete geçirerek çok önemli bir hizmet gerçekleştirdik” dedi.

Çerkez, Ataşehir Kent Konseyi öncülüğünde yapılan eğitim, kurs ve seminer faaliyetlerinin yanı sıra STK’ların çalışma ve ilgi alanları doğrultusunda da dernek içi veya halka yönelik etkinliklerin yürütüldüğünü ve STK’ların ürettiği çalışmalardan da tüm Ataşehirlilerin faydalandığını ekledi.

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ise Ataşehir Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Dolu, “Kent Konseyi olarak sivil toplumu yerel yönetim ve merkez yönetimle buluşturmaya devam ediyoruz. Sivil toplumun gücünü, kentin gelişimi için kullanabilesine çalışıyoruz. Bu çerçevede STK’lar gerek alt yapı gerekse de nitelik olarak gelişimlerinin sağlamasında eğitim çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Konuşmacı olarak toplantıya katılan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“2009 yılında kurulan belediyemizin en önemli yatırım ayaklarından birinin eğitim, kültür ve sanat hayatı olduğunu vatandaşlarımıza vurguluyoruz. İstanbul’un kültür sanat alanında sayılı belediyeleri arasından olduğumuzu belirtmek istiyorum. Eğitim hizmetlerinden kültür sanat organizasyonlarına, müzecilikten kütüphaneciliğe, spor hizmetlerinden Avrupa Birliği projelerine kadar daha birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyoruz. Kültür merkezlerimizde 7’den 70’e tüm Ataşehirli vatandaşlarımız sanat eğitimleri alıp, çeşitli etkinliklerimizden faydalanıyorlar. Sanat eğitimlerinden hobi atölyelerine, söyleşi ve seminer programlarından spora, kişisel gelişim konferanslarından tiyatro ve konserlere kadar farklı alanlardan ücretsiz olarak yararlanıyor”

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar ise Ataşehir ilçe sınırları içerisinde yaşayan kadın, çocuk ve engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen ve yürütülen projeler, etkinlikler ve çeşitli yaş gruplarına göre yapılan eğitim faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Yabar, “Yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her vatandaşımıza eşit hizmet politikamızla, fırsat eşitliğinden yararlanmasını istiyoruz. Ataevi Sosyal Hizmet Merkezlerimizde talep eden herkese psikolojik ve pedagojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi sertifikalı kurslarımızla yetişkinler için el sanatlarından deri işlemeciliğine, hobi geliştirme kurslarından kuaförlük eğitimine kadar birçok alanda meslek edinmelerini sağlıyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Filiz Saraç, Türkiye Satranç Federasyonu İl Başkan Yardımcısı Emre Akıncıoğlu, Bacader Derneği Genel Koordinatörü Muammer Akgün, Boğaziçi İzciler Derneği Önderi Sündüz Atay, Soroptimistler Derneği Adına Neslihan Kazancı, Eğitim Öğretim Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güventürk ile Atlas Yardım Derneği Başkanı Ferda Altıntaş dernekleri ve Ataşehir Belediyesi’yle birlikte gerçekleştirdikleri proje çalışmaları hakkında bilgiler aktardılar.

 

 

 

 

 


Kaynak: Haberin Nabzı / Ataşehir


































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.