ASEL'İN AZMİNE VE SEVGİNİN İYİLEŞTİREN GÜCÜNE TANIKLIK EDİYOR

ASEL'İN AZMİNE VE SEVGİNİN İYİLEŞTİREN GÜCÜNE TANIKLIK EDİYOR

Çekmeköy Engelsiz Yaşam Merkezi’nde azmiyle hayata tutunan Asel’i ayağa kaldıran öğretmenlerinin ve eğitmenlerinin sevgisi oldu.

Asel Beren, 2017 yılında doğdu ve küçük yaşta beyin tümörü nedeniyle zor bir süreç geçirdi. İlk ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Asel, 2020'de tümörün nüksetmesi ve epilepsi teşhisi ile yeniden mücadeleye başladı. Maddi olanakları sınırlı olan ailesi, Çekmeköy Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'ne başvurdu ve burada Asel, fizik tedavi, fizyoterapi, duyu bütünleme, psikolojik danışmanlık ve bireysel eğitimler aldı. 

Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Asel'in azmi ve merkezin sevgisiyle büyük ilerleme kaydettiğini belirtti. Başlangıçta annesi dışında kimseyle iletişim kuramayan Asel, şimdi sosyal becerilerini geliştiriyor, yaşıtlarıyla oyunlar oynuyor ve kendi başına yürüyebiliyor. Asel'in annesi Nazife Keskin, merkezin ve eğitmenlerin sabırlı yaklaşımı sayesinde kızlarının mucizevi bir iyileşme süreci yaşadığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.