Arnavutköy’ün Tüm Renkleri Sergilendi

Arnavutköy’ün Tüm Renkleri Sergilendi

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tüm Renkleriyle Arnavutköy’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar belli oldu. 210 kişinin yarıştığı yarışmada jüri, toplamda 840 fotoğraf arasından 52 fotoğrafı seçti. Belediye Başkanı Haşim Baltacı

Arnavutköy Belediyesi tarafından ilçenin doğal güzelliklerini ve yaşantısını göstermek amacıyla ilk kez fotoğraf yarışması düzenlendi. ‘Tüm Renkleriyle Arnavutköy' adlı fotoğraf yarışmasına katılım oldukça yoğun oldu. Arnavutköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan sergiye Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, yarışmaya katılan fotoğrafçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçenin dört bir köşesinden fotoğraf sanatçıları tarafından çekilen manzara fotoğrafları dereceye girebilmek için adeta kıyasıya yarıştı. Kurdele kesimi sonrası açılışı yapılan sergi alanını dolaşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, fotoğrafçılarla kısa süreli sohbet etti. Fotoğraflar hakkında bilgi alan Baltacı, ödül alan sanatçıların fotoğraf çekinme istediğini de geri çevirmedi. Arnavutköy'de ikinci kez yapılan fotoğraf yarışmasına 210 yarışmacı katılırken, 840 eseri arasından 52 fotoğraf ödül almaya ve sergilenmeye layık görüldü. Fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü Turan Topalar alırken, ikincilik ödülünü Adem Türkel, üçüncülük ödülünü ise Caner Başer aldı. Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından dereceye giren yarışmacılara plaket takdim edildi.

“Arnavutköy, İstanbul’un parlayan yıldızı”

Programda konuşan Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş: “Arnavutköyümüz için fotoğraf yarışmasının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Arnavutköy’de yaklaşık olarak 1 buçuk aydır görev yapıyorum. Hep söylüyorum. Arnavutköy; Anadolu’nun sıcaklığının yaşandığı, İstanbul’un parlayan yıldızı, çok güzel bir ilçe. Bu manada bu yarışmayı çok önemsiyorum. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Arnavutköy'ün birbirinden güzel fotoğraflarını sergileme fırsatı bulduk”

Çekilen fotoğrafların Arnavutköy'e katkı sağlayacağını belirten Başkan Baltacı, “Burada 800'den fazla fotoğrafın içerisinden yaklaşık olarak 200'ün üzerinde fotoğrafın yarıştığı bir sergi oldu. 52 sanatçımızın fotoğraflarıyla bu sergimizi açtık. Arnavutköy'ün birbirinden güzel fotoğraflarını sergileme fırsatı bulduk. İlçemizin geleceğinde ciddi bir arşiv, ilçemizin geleceğinin sergilenmesinde de önemli bir sanatsal haline gelecek. Bu çalışmaları albüm haline getireceğiz ve çeşitli etkinliklerimizde kullanacağız” dedi.

“Bin kilometrenin üzerinde yol yaptım”

Dereceye giren yarışmacılar duayen foto muhabiri Ara Güler’i unutmadı. Güler’i saygıyla anan yarışmacılar dereceye giren fotoğraflarını usta foto muhabirine atfetti. Yarışmada birinci olan Turan Topalar, "4 yıldır burada çalışıyorum. Arnavutköy değişiyor ve bunu belgelemeye çalıştım. Bu sene yarışmaya iyi hazırlandım ve Arnavutköy’e gidip gelerek bin kilometre üzerinde yol yaptım. Kısmetimde iyi gitti ve bu çalışma ortaya çıktı” dedi.

“Ara Güler'i özleyeceğiz”

Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren duayen foto muhabiri Ara Güler’i anan Topalar, “Büyük usta fotoğraflarıyla bize her zaman ders veriyor. Kendi gitti ama bırakmış olduğu fotoğraflar gerçekten bugün ve yarınlar için İstanbul’un nasıl değiştiğini belgeliyor. Olağanüstü fotoğrafları var ve dünya bunu kabul ediyor. Onu özleyeceğiz, ışıklar içinde uyusun” ifadelerini kullandı.

“Güzel bir çalışma ortaya çıktı”

Yarışmada ikinci olan Adem Türkel, “Terkos Gölü civarında yaşlı bir amcayla karşılatım, orada tekne işi yapıyordu. Bu fotoğrafta yaşlı amcayı kullandım ve güzel bir çalışma ortaya çıktı. Bu ikincilik ödülümü Ara Güler’e atfediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.