ANKARA MERKEZİ ATIK SU ARITMA TESİSİ, ‘İLERİ BİYOLOJİK’ ARITMA TESİSİ OLACAK

ANKARA MERKEZİ ATIK SU ARITMA TESİSİ, ‘İLERİ BİYOLOJİK’ ARITMA TESİSİ OLACAK

Tesisin uluslararası finans kuruluşlarının desteği ile 2040 yılı ihtiyacını karşılayacak şekilde ‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne dönüştürülmesi amaçlanıyor. Çalışma ile Ankara Çayı ve Sakarya Havzası ekolojik olarak daha iyi korunacak.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetiminde belediye ve bağlı kuruluşu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Başkentin yıllarca ihmal edilen sorunlarını tek tek ele alarak çözüyor. ASKİ, son olarak Sincan ilçesi Tatlar köyünde yer alan Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

ASKİ, arıtılmış su deşarj yeri Ankara Çayı, nihai deşarj yeri ise Sakarya Nehri olan Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi’ni (Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi) 2040 yılı ihtiyacını karşılayacak şekilde‘İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne dönüştürmek için harekete geçti.

Çalışma kapsamında uluslararası finans kuruluş temsilcileri ile görüşülürken projenin hayata geçirilmesi ile Ankara Çayı ve Sakarya Havzası çevre kirliliğine karşı daha iyi korunacak. Ayrıca Ankara’da yüzeysel su kalitesinin iyileştirilmesini sağlayacak proje, İstanbul’un içme su kaynağını da olumlu etkileyecek.

 

BAŞKAN YAVAŞ, IFC VE AFD YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nin biyolojik arıtma tesisine dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yatırımı finanse etmeyi kabul eden Uluslararası Finans Kurumu (IFC) yetkilileri ile bir araya geldi.

7 Haziran 2023 tarihinde ASKİ’de gerçekleştirilen toplantıda ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serhat Taşkınsu ve ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ercan,IFC ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) yetkilileri toplantı yaptı. Toplantıda Ercan, ASKİ’nin planve stratejisine ilişkin bir sunum yaptı. 8 Haziran 2023’te IFC uzmanlarına tesis üniteleri gezdirildi, Gökler ve Tatlar köyü muhtarları ile görüşüldü. 9 Haziran tarihinde ise yine toplantı yapılarak tesisin planlanan prosesleritartışılırken bununla birlikte insan kaynakları, iş sağlığı ve güvenliği, sosyal ve çevresel hususlar açısından ASKİ ve IFC uyumluluğu değerlendirildi.

Projenin tamamlanması ile 2040’ta tesisin kapasitesi 1.3 milyon m³/gün olacak ve Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi artık“İleri Biyolojik Arıtma Tesisi”olarak hizmet verecek.

fvxskud6i5tcuggnx02ltbac.jpg

s19xmofcwuhtv7wqevrogxf6.jpg

hmxh6gkrd8o9a5mcev7aeizu.jpg

8dgvtlqjp2be69c3akr1jdoz.jpg

oalretbwo8xf1in2tyh5vnIb.jpg

barxqywclzpqesIf6ckdvmun.jpg

qmxtvl0zbxvpa2td9pgrecbo.jpg

sw4hvpqaeItq71dmm9r2tnwe.jpg

68zI2bdvnabhx4kloossyg0c.jpg

bpIww7k02zsixymmxrn8ka1v.jpg

vmcg39vdcwqkwsaiood7yuel.jpg

rdbpx1c4iav9snrktfghmozx.jpg

bnf0sdydl8yo7g2jrkIlazeu.jpg

doqefgbitojavppqctwaz7wr.jpg

ye0dxu3Ikleg1pxsbsoahovt.jpg

xgrtj9vvif5lurzaah2wtwck.jpg

rhve2lqjayIyu0vcxjo98mft.jpg

my5wk0nql4jfeutaynz8osed.jpg

mn7uejegsntyrqaf8a4owij9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.