ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE “KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKAMA MAKİNESİ” DESTEĞİ

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE “KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YIKAMA MAKİNESİ” DESTEĞİ

Muhtarlar tarafından yapılan talebin ardından ekipler yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu ve temizlik işlemini gerçekleştiriyor.

 

Başkentte kırsal kalkınmayı destekleyen pek çok projeye imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayvan üreticilerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Başkentli çiftçilere tohum, mazot, fide gibi çeşitli desteklerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; küçükbaş hayvanların dış parazitlerden arındırılması, et-süt ve yapağı veriminin artırılması amacıyla hayvan yetiştiricileri için ilaçlı, basınçlı ve püskürtmeli yıkama yapabilenKüçükbaş Hayvan Yıkama Makinesidesteğinde bulunmaya başladı.

 

MAKİNE İŞLETMELERE KURULUYOR

Muhtarlık Bilgi Sistemi üzerinden ya da muhtarların yazılı talebinin ardından Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri yetiştiricilerin işletmelerine giderek makine kurulumunu yapıyor. Kurulumun ardından hayvanların üzerinde bulunan parazit ve kirlilikler basınçlı su ile temizleniyor.

Ağılların giriş veya çıkış kapısına kurulan makineden hayvanların geçişi sırasında ilaçlı suyun uygun basınçla püskürtülmesiyle parazitlerin uzaklaştırılması sağlanıyor.

 

TOPLAM 2 BİN 511 HAYVAN YIKANDI

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri; Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi’nde 450, Kalecik ilçesi Hacıköy Mahallesi’nde 925 ve Haymana ilçesi Yurtbeyli Mahallesi’nde 586 hayvanın yıkama işlemini gerçekleştirdi.

Son olarak Haymana ilçesinde Yaprakbayırı Mahallesi’nde 550 küçükbaş hayvan yıkanırken toplamda 2 bin 511 küçükbaş hayvanın yıkama çalışması gerçekleştirildi.

  

YETİŞTİRİCİLERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

 

Haymana ilçesi Yaprakbayırı Mahallesi’nde hayvan yetiştiriciliği yapan muhtar ve vatandaşlar, uygulamayla ilgili düşüncelerini şöyle aktardı:

-Muzaffer Aydoğan (Yaprakbayırı Mahalle Muhtarı):“Ağıllarda pire ve kene olduğu için hayvanların yıkanması gerekiyor. Yaz aylarında daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Hayvanlarımız yıkandı ve sonuç çok iyi. Eskiden adam topluyorduk, leğenler kuruyorduk, zor oluyordu. Makineyle daha kolay yıkıyoruz. Hem su hem zaman tasarrufu sağlıyoruz.”

-Bekir Ergül:“Hayvanları daha önce elle yıkıyorduk ve çok zor oluyordu. Sistem çok güzel. İlaçlı su ile yıkıyor. Koyunun kulakları yara oluyor, uyuz oluyor, kene var üzerlerinde ama şimdi makineyle yıkanınca hiçbir şey kalmaz. Biz muhtara söyledik, muhtarda Büyükşehir Belediyesinden talep etti. Hayvanlarımızı yıkadık, teşekkür ediyoruz.”

-Nofer Sütçü:“Elle yıkıyorduk önceden. İki, üç kişi gerekiyor yıkarken. Yarısını yıkayabiliyorduk, yarısını yıkayamıyorduk. Dengeli yıkama yapamıyorduk. Makineyle yıkamak daha iktisatlı oluyor.”

bwlxxudsjhgnyf6mr7cf1wg2.jpg

g9xon1m6dferal5tvsbnzh8r.jpg

tjmfjzvvlycmqgwpgxd1r8o3.jpg

kb7clwf1a4nqubvwpdjrmyix.jpg

ghylq5ofc7wtdfpxw6xuncn4.jpg

jp3sqybnf1wbjuekovcs04ma.jpg

8xdx09cunhj1io4sztcblpoy.jpg

ede4gkm8kmsryawvuocqiytx.jpg

bierxjsmIn7zhfuvoabohk2d.jpg

vj9cmIf2o1k8fwa4gg0bxod5.jpg

fyidel921hn3gamj8pcIreqw.jpg

sntj3hdpqrl4e0kunf2kgxar.jpg

gwlgzIhdqntjqov41rryctib.jpg

y1gjelbrczu7flw3qgb4epvw.jpg

paId2ywecest53jxgjfymq8f.jpg

Ixtzkl79un1oi5am4mgnwa0r.jpg

fuodggci94htlykmxxnn6p3v.jpg

y2rjofIulq3g1bogjmzpzqv0.jpg

dtgnlo1823gikyzmpq9kuj0o.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.