Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu'nu Demirperde kazandı

Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu'nu Demirperde kazandı

Ankara İlkbahar-Yaz sezonunun 52. yarış gününde, 4+ yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla koşulan mücadele, 2200 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Anadolu Tarım İşletmesi Koşusu'nu, Sabri Aksu'nun sahibi olduğu Demirperde (Altaha - İlaydahanım / Tamerinoğlu) jokeyi Akın Sözen idaresinde zaferle noktaladı. Anadolu Tarım İşletmesi yetiştirmesi, Abdullah Çiftçi'nin antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki al erkek safkanın bu galibiyeti 11'i Grup koşu zaferi olmak üzere toplamda 15. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Keyifli bir mücadeleye sahne olan koşuya jokeyi Vedat Abiş ile katılan Karamustafa (Caş - Akay / Bilgin) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Gülhatmi (Tamerinoğlu - Dahi / Bilgin) Gökhan Kocakaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Ayhan Kurşun ile yarışta boy gösteren Aypars (Tümöz Bey - Ümran / Caş) pistten dördüncülükle ayrılırken, Şimşek Efe (Altaha - Songülhanım / Albatur) Halis Karataş idaresinde sıralamanın beşinci basamağında yer aldı.

Koşunun galibi Demirperde için bitiriş derecesi 2.31.16 olurken, farklar 1/2 Boy - 1/2 Boy - Burun - 5,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Sabri Aksu'ya kupasını TİGEM Genel Müdürü Müdürü Dr. Hasan Gezginç verdi.

TİGEM Genel Müdürü Müdürü Dr. Hasan Gezginç ayrıca kazanan safkanın yetiştirildiği işletme adına TİGEM Atçılık Daire Başkanı Dr. Murat Durmaz'a kristal şilt takdim etti.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ve davetliler de katıldı.
 

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı hayvancılık ve bitkisel üretim alanında çalışmalarını sürdüren bir kamu kuruluşudur. Tarihi, 1800'lü yılların başına kadar uzanmakta olan işletme, 1815 yılında "Çiftlikat'ı Hümayun" olarak kurulmuştur. İşletmenin ilk dönemlerinde at, sığır ve koyun yetiştiriciliği yapılmış, 1886 yılından itibaren askeri birliklere topçu hayvanı yetiştirmek üzere, Macar aygır ve kısrakları satın alınarak yurda getirilmiştir. Savaş yıllarında kapanan işletme 1934 yılında Çifteler Harası olarak tekrar faaliyete geçmiştir. Hayvancılık ve tarımsal alanda faaliyetlerini sürdüren Çifteler Harası, 8 Haziran 1984 tarihinde çıkarılan kanun hükmünde kararname ile TİGEM'e bağlanarak, Çifteler Tarım İşletmesi Müdürlüğü adını almıştır. İşletmede, ağırlıklı tarımsal faaliyet olarak hububat ve yem bitkisi tohumculuğu yapılmakta olup, yılda 3.000 ton civarında sertifikalı tohumluk hazırlayarak çiftçinin hizmetine sunmaktadır. Anadolu Tarım İşletmesi ülkemizde Safkan Arap Atı yetiştiriciliği bakımından kaliteli safkan Arap atları ile Türk atçılığının gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Kendisine ait 45.000 dekar arazide faaliyet gösteren işletmede, 150 baş kısrak ve 12 baş aygır ile devam eden Arap atı yetiştiriciliğinin yanı sıra damızlık amaçlı süt sığırı ve tiftik keçisi yetiştiriciliği de yapılmaktadır.

 

esk1jgohfnwglzaIvueohrat.jpg

84zwwbdvusrcln0rghyd9fjx.jpg

3rcugx0hrksg6nh4llxysI9m.jpg

v8b9oozwwd0hlgpc6jpsf7sk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.