Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği Koşusu’nu Dizdarım kazandı

Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği Koşusu’nu Dizdarım kazandı

 

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen mücadele (KV-6 / DHÖW), 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2022 yılı Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği Koşusu'nu aprantisi Ercan Çankaya ile start alan Kutbettin Saçan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Dizdarım (Uçanbey - Paraavcısı / Emiroğlu) kazandı. Hüseyin Ataş'ın antrene ettiği 6 yaşlı al at bu galibiyetiyle kariyerindeki 9'uncu birinciliğini elde etmiş oldu.

8 safkanın katıldığı yarışta Başar (Ayabakan - Badekızım / Demirkazık) tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, Reishanlı (Gelibolu - Canözüm / Anavarza) üçüncülükte, Gökçebayır (Özgünhan - İlgegül / Ağa Karaca) dördüncülükte ve Wanpir (Uçanbey - Kotan Kanadı / Timurhan) de beşincilikte yer aldı.

Koşunun galibi Dizdarım için bitiriş derecesi 1.46.72 olurken farklar ise 1 Boy - Burun - Baş - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen ödül töreninde Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Sertaç Sevinç, kazanan atın sahibi adına Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya kristal şiltini takdim etti.

 

Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği

Anadolu At Irklarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği, 1991 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyelerinin bir bölümünün katılımıyla Ankara’da kurulmuştur. Derneğin başkanlığına seçilen Ertuğrul Güleç, 1991- 2002 yılları arasında derneğin yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştür. 2002 yılında dernek başkanlığına seçilen Dr. Servet Erbaşı halen bu görevini sürdürmektedir. Dernek tarafından bugüne kadar 30’a yakın atçılıkla ilgili araştırma ve çalışma yayınlanmış olup, bu çalışmalardan bir bölümü Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından basılmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı Ulusal Gen Kaynakları Komitesi Tabii Üyesi olan Dernek, at ırkları, atçılık ve binicilikle ilgili araştırma ve çalışmalarına devam etmektedir.

 

Ihjeadrl9sc5npujf4az6kqt.jpg

ankldxqljzyIqngvfo9zswku.jpg

fqfdm0behpnrgitujoa39czI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.