Altın Koza; Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni ve Nilüfer Konseriyle Başladı

Altın Koza; Orhan Kemal Emek Ödülleri Töreni ve Nilüfer Konseriyle Başladı

 

31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve OrhanKemal Emek Ödülleri töreni ile başladı. Nilüfer’in konser verdiği ödül töreniMerkez Park Amfi Tiyatro’da binlerce Adanalının katılımıyla gerçekleşti.

31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü Polonyalı Yönetmen Jerzy Skolimowsky’ye verilirken,Orhan Kemal Emek Ödülleri oyuncular Güler Ökten ve Mazlum Kiper ile YönetmenMuzaffer Hiçdurmaz’a takdim edildi.

 

SİNEMANINÇOK SAYIDA ÜNLÜ İSMİ TÖRENE KATILDI

SunuculuğunuVolkan Severcan’ın yaptığı törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve FestivalOnursal Başkanı Zeydan Karalar, Jüri Başkanı Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, oyuncularMehmet Aslantuğ, Serenay Sarıkaya, yönetmen Şerif Gören, sinema dünyasının çoksayıda emektar ve ünlü ismi, siyasiler, bürokratlar, sivil toplumkuruluşlarının temsilcileri ile Adanalılar katıldı.

JERYSKOLIMOWSKY’YE YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

PolonyalıYönetmen Jerzy Skolimowsky’ye ödülünü Başkan Zeydan Karalar verdi. Yaşam BoyuBaşarı Ödülü’nü alırken, “Bu ödülde küçük bir problem var. ‘Yaşam bitti, gülegüle’ anlamına da geliyor” diyen Skolimowsky ardından, “Ben buraya düzinelerceyıl sonra yeniden gelip bu ödülü alacağım” diyerek, umudunu ve gücünü uzunyıllar daha koruyacağına dair kararlılığını esprili bir dille anlattı.

Ustaoyuncu Güler Ökten, ödülünü meslektaşı Halil Ergün’ün elinden aldı. Türksinemasının ve seslendirme sanatının usta ismi Mazlum Kiper’e ödülünü OrhanKemal’in oğlu Işık Öğütçü takdim etti. Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz ise ödülünümeslektaşı Şerif Gören’in elinden aldı.

 

ŞİDDETİNKARŞISINDA, YAŞAMIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasına hayatını kaybedenTomris Giritlioğlu için başsağlığı dileyerek başladı ve Türk sinemasına emekverip hayatını kaybeden isimleri rahmet ve saygıyla andı. Bu yılki festivaltemasının şiddete karşı mücadele olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar,Filistin’deki sivillere, çocuklara yönelik katliamlara, ülkemizdeki kadın veçocuk katliamlarına, sokak canlılarına yönelik şiddete değindi. Doğanın çokuzun süredir tahrip edildiğini, bunun da çevrenin katli olduğuna değinen BaşkanZeydan Karalar, bütün olumsuzluklara karşı mücadele etmeye ve ayakta kalmayadevam edeceklerini söyledi.

ÇOCUKLARAKIYMAYIN EFENDİLER

Adana’nın,Adanalıların olumsuzluklarla mücadele için daha çok kültür, sanat ve sinemadediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, sanatın birleştirici gücüne değindi vesanatçılara teşekkür etti. Bu yılki festival afişine değinen ve rengarenkbalonlar bulunduğunu hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, “Albert Lamorisse’ninünlü Kırmızı Balon filminin, meşhur sahnesine Adana’dan bir selam gönderdik.Filmin konusu küçük bir çocuğun bir balonla kurduğu arkadaşlığı anlatır. Çocukdünyanın tüm acımasızlığı karşısında kırmızı bir balonun dostluğuna sarılır.Çocukların yüreği geniş, hayalleri sonsuzdur. Çocuklara kıymayın efendiler”dedi.

NARİNKIZIMIZI KATLEDİP, DÜNYADAN KOPARDILAR

BaşkanZeydan Karalar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afişe karar verildiğinde katledilenNarin kızımız henüz köyünde yaşıyordu. O acımasızlık, insanlık dışı vahşet,Narinimizi balonlarla oynayacağı yaşta dünyadan kopardı. Sinema sanatı Narin kızımızınve diğer çocukların başına gelenleri bütün çıplaklığıyla aktardı ve aktarmayadevam edecek. Sinema sanatı dünya barışına ve kardeşliğine hizmet etmeyisürdürecek. Şiddet sarmalından kurtulmak için sinemaya ve sanata daha çoksarılmalıyız. Sanat birleştirici güçtür. İyi ki varsınız. Bu kadim kentte, bu güzelfestivale en çok bunun için emek veriyoruz. Sinema oldukça, daha güzel birdünya için umut var demektir. Umut deyince de Yılmaz Güney’in sanatının gücünüburadan saygıyla selamlamak gerekiyor.”

BaşkanZeydan Karalar konuşmasının son bölümünde bu yıl festivalde Jüri BaşkanlığınıNuri Bilge Ceylan’ın yaptığını açıkladı ve jüri üyeleri tanıttı, jüri üyelerineve katılan sanatçılara teşekkür etti.

FESTİVALHALKLA BULUŞUYOR

BaşkanZeydan Karalar, son 5 yılda sinemayı Adana’nın en ücra köşelerine kadar halklabuluşturduklarını, halkın ayağına götürdüklerini, depremden etkilenen şehirlerede ulaştırdıklarını kaydetti.

BİZİMDAMARIMIZ, TEMELİMİZ VİCDANIMIZ

FestivalYürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da 6. yıllarında ilk günkü heyecanlahareket ettiklerini ifade ederek, “Biz sırtımızı köprü yapacağız ve böylecegüzel sanat eserleri şehrimizden geçsin. Bu yıl şiddete dur diyoruz. Biz artıkülkemizde kadın ölümlerini, çocuk ölümlerini, cinsel şiddeti istemiyoruz. Sokakcanlılarına yapılan zulmün karşısındayız. Her ülkenin damarı var, bizim dedamarımız bu. Bizim temelimiz vicdanımız. Biz vicdanlı bir festival yapıyoruzve onun için şiddete dur diyoruz. Dünyanın neresinde zulüm varsa onunkarşısında, ezilen, sömürülen insanların yanındayız. Ayrıca bugün çok değerlibir yönetmenimizi, Tomris Giritlioğlu’nu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz.Anılarını kalbimizde yaşatacağız, acımız sonsuz” diye konuştu.

Konuşmalarınve ödül töreninin ardından Nilüfer birbirinden güzel şarklarını Adanalılar içinsöyledi.

jffrlyvyerh7jmvpdmoqwlue.jpg

ckplpvj9k1z0zrvIoetjfyx4.jpg

esq6yelIun9br3o1wmophpf4.jpg

bm4rb1jrwjqxdausvyl5Icc6.jpg

ovpby0fIgz7keltmhaxrunxw.jpg

p9pdftu0jn7saekwIog2rchh.jpg

mkba6jaqwn3xclksptgp7fus.jpg

lhm0dI2zrfyq7sjg8qpxnnve.jpg

uqbkrx0zpjy9s46ziacfbmlx.jpg

lkdjs1oayb2x8w9tz5pszbrq.jpg

ymfcgbo4zpwrIojlwayn05zb.jpg

fozwepssIbcyqh9iucv35w7a.jpg

6ywxnlfiqlcvag59ehadzjof.jpg

j9supg8c0nznxir2oatdycIg.jpg

boz415wcguecdqpstrydyth0.jpg

lw2iq8zstc0y7vjot5uwmux6.jpg

swwlo6xkjdcphlcrgifbg8na.jpg

ore8swyu9bcxkwnkv7vzgyji.jpg

msrIeaznfn15kldtdiawpluj.jpg

zrulglygdbnpxxd4tfcsc0yk.jpg

quvltgbkrvjxzfcia690rmmy.jpg

svokyjlf4cc3uqvarhioI16m.jpg

b3mtdlhanopqutgcem81uyn5.jpg

1o4hoxfwzvviszaqwntygspt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.