AKŞENER: DAMADIN SAHADA KARŞILIĞI YOK

AKŞENER: DAMADIN SAHADA KARŞILIĞI YOK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de yayınlanan Özlem Gürses ile 20. Saat programına konuk oldu ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun koronavirüse karşı başlattığı bağış kampanyanın hesaplarına bloke konulmuştu. Durumu hatırlatan Akşener, belediyelerin bağış kampanyası başlatmasının hukuki hakkı olduğunu söyleyerek, “Keşke Sayın Erdoğan bu belediyeleri rakibi gibi görmeseydi” dedi.

 Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı makamına bugüne kadar rencide edici tek bir söz söylemediğini belirten Akşener, “Şimdi böyle bir pozisyonda onlardan yararlanmak mümkünken bu insanları ve milletin seçtiği bu belediye başkanlarını düşmanlaştırmanın bir stratejisi olsa gerek” diye konuştu. 

 ‘ZEKA SORUNU VAR’

 Türkiye’de beka sorunu olmadığını vurgulayan Akşener, “Beka sorunu var mıdır bilmiyorum ama yöneticilerin bir zeka sorunu olduğuna inanıyorum. Bir ciddiyet sorunumuz da var. Devlet insanı olmak bu konularda ciddi olmayı gerektirir” ifadelerini kullandı.

 Akşener, koronavirüse yakalanan sağlıkçıları hedef alan sözleriyle gündeme gelen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın merkeze çekilmesini istedi.

 SOYLU’NUN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 10 Nisan günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan karmaşa dolayısıyla istifa etmesini de değerlendiren Akşener, şu yorumu yaptı: “Sayın Soylu önce Sokağa çıkma yasağını Cumhurbaşkanın kararıyla aldığını söyledi yaşanan karmaşadan sonra Sayın Soylu bu eylemin bir başarısızlık ve hata olduğunu kabul etti ve arkasından sorumluluğunu alıyorum diyerek istifa etti. Yani Sayın Erdoğan’ın talimatıyla yapılan sokağa çıkma yasağının sorumluluğunun kendisi tarafından alındığını söyledi. Bunun karşılığında istifa etti ve kabul edilmedi. 1 milyon 700 binin üzerinde tweet atıldı.”

 ‘SAHADA KARŞILIĞI OLMADIĞINI GÖRDÜK’

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı da eleştiren Akşener, ilçe ilçe gezdiğini belirterek, “Damat beyin söylediklerinin sahada hiçbir karşılığının olmadığını, Türkiye’nin yüzde 90’a yakınının istihdamını oluşturan bu işyerlerinin can çekiştiğini gördük” dedi.

 ‘A HABER’E ÇIKSAM NE OLACAK?

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın propagandist bir medya ortaya çıkardığını açıklayarak, şunları söyledi: “Şimdi bu propagandist medya sayın Erdoğan'ın yüzde 50’lik kendisine tavır koyan seçmen kitlesi çıkarmış oldu. Türkiye’de şu anda bir avuç özgür medya var.  Bir avuç özgür medya var şu anda Türkiye’de. Ben şimdi A Haber’e çıksam ne yazar. Diğer kanallar kapatılınca ne olacak bu kanalları izleyen seyirci A Haber’e gidip Tayyipçi mi olacak? Özgür medyanın varlığı siyasetçi için elzemdir”

 ‘23 NİSAN’DA ANITKABİR’DE OLMAYI ÇOK İSTERİM’

 Akşener, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağının 23 Nisan’a denk gelmesini “23 Nisan’la ilgili bazı programların olması gerekirdi, sokağa çıkma yasağı durumunda onlarla ilgili nasıl bir tutum alınacak onu öğreneceğiz. Eskiden Anıtkabir’e gidilirdi, bildiğim kadarıyla hala program var hala oraya katılmayı çok isterim” diye değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.