AKK BAŞKENT ANKARA ÇEVRE VE İKLİM MECLİSİ GENEL KURULU YAPILDI

AKK BAŞKENT ANKARA ÇEVRE VE İKLİM MECLİSİ GENEL KURULU YAPILDI

Toplantıya katılan AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Ankara Kent Konseyinde bugüne kadar her alın terinin çevre ve iklimle alakası var. AKK olarak 2050 yılında susuz kalmamak için, su kısırlığı içerisinde bir ülke olmamak için yeşil dönüşümün öncüsü olmak için bir irade koyduk” dedi. Yapılan oylama sonucunda Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi başkanlığına Ömer Şan seçildi.

Ankara Kent Konseyi, Başkent’te bin 800’e ulaşan bileşen sayısı ile çevre ve iklim konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yaptığı çalıştaylar ve etkinliklerle çevre ve iklim konusuna dikkat çeken AKK, Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisinin ilk genel kurul toplantısına ev sahipliği yaptı. Divan Kurulu seçiminin ardından yapılan oylama sonunda Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi başkanlığına Ömer Şan seçildi.

BAŞKAN YAVAŞ:“ÇEVRE VE İKLİM KONUSUNDA BİZLERE YOL GÖSTERECEĞİNİZE İNANIYORUM”

Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda düzenlenen genel kurul toplantısına ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, STK temsilcileri ve çok sayıda AKK üyesi katıldı.

Toplantıda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gönderdiği şu yazılı mesaj da okundu:

“Kent Konseyinin tavsiye kararı ile Türkiye’nin ilk İklim Şube Müdürlüğünü kuran belediye olduk. Bu bağlamda Ankara Kent Konseyi Çevre ve Sıfır Atık Çalışma Grubu’nun iki yıldır yürüttüğü çalışmaları, Suya Saygı Buluşmaları’nı ve ilk kez bir iklim meclisine öncülük yapmanızı çok değerli buluyorum. Bugün bin 800 bileşene ulaşan Ankara Kent Konseyimizin ve bu katılımcı kültürün iklim ve çevre konularında da bizlere yön göstereceğine yürekten inanıyorum.”

Sürdürülebilir yarınlar için bir an önce adım atılması gerektiğini vurgulayan ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu da yaptığı konuşmada,“Biz çevre ve iklim konusunda yoğunlaşmışken aslında yarınlarımızı konuşuyoruz. Yarınlarımızı sürdürebilir kılmamız önemli. Çevre ve iklimi bir bütün olarak değerlendirmemiz gerek. Bu konuları ele alırken doğru ve yerinde yapmamız da gerekiyor. Gerekli adımları atıp gerekli önemleri almamız gerekiyor”derken, Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Sözcüsü Ömer Şan da,“Su yaşamı var eden ve yaşamı sürdüren, bütün evreni bize bahşeden en önemli varlık. Su olmazsa ne iklim ne dünya ne insan var olur. Su bizim için önemli, o yüzden su ile başladık. Derelerin Kardeşliği Platformu ile AKK Çevre ve Sıfır Atık Grubu ile başladık. Bu ortak akıl ile ‘Daha iyi bir çevre ve daha iyi bir dünya ne için neler yapabilirizi konuşacağız”sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

 

YILMAZ: “2050 YILINDA SUSUZ KALMAMAK İÇİN BİR İRADE KOYDUK”

Dünyada yaşanan iklim değişikliğine dikkat çekmek için Ankara’da yerel yönetimler ve paydaşlarla önemli kararlar aldıklarına dikkat çeken AKK Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kent Konseyi olarak ilk İklim Meclisi ve İklim Şube Müdürlüğünün kurulması için katkı yaptık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu konudaki iradesi çok net. Büyükşehir Belediyesinin bu konudaki farkındalığını çok değerli buluyorum. Sanattan eğitime kadar pek çok çalıştay yaptık. Eğitim çalıştayı da dönüp dolaşıp iklime bağlandı. Suyun olmadığı yerde eğitim de yok. Ankara Kent Konseyinde bugüne kadar her alın terinin çevre ve iklimle alakası var. Kent Konseyinin adanmışlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Ankara Kent Konseyi olarak 2050 yılında susuz kalmamak için su kısırlığı içerisinde bir ülke olmamak için yeşil dönüşümün öncüsü olmak için bir irade koyduk. Bu iradeye karşılık veren herkese çok teşekkür ederim.”

Başkent Ankara Çevre ve İklim Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

1- PROF. DR. NİLGÜL KARADENİZ (ANKARA ÜNV. ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI)

2- TEKİN ALTUĞ (İKLİM DERNEĞİ- TÜRK AKREDİTASYON KURUMU)

3- PROF.DR. DENİZ ÜNER (ODTÜ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ)

4- AV. DR. FEVZİ ÖZLÜER (TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ÇEVRE KOMİSYONU)

5- HATİCE BİLGE ALĞIN (TMOBB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANKARA)

6- NEVZAT ÖZER (TEMA VAKFI ANKARA)

7- BELMA YILMAZYİĞİT (TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU)

8- MEHMET YALÇINDERE (ANKARA SANAYİ ODASI)

9- PROF.DR. NİLGÜN GÖRER TAMER (GAZİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ)

10- ALİ AKGÜN (TURUNCU BAYRAK)

11- MEHMET METİN AVŞAR (TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ)

12- ÜSAME KALAYCI (ÇEVRE MÜHENDİSİ, ANKARA TİCARET ODASI)

13- TUNCAY POLAT (TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ)

14- BÜŞRA DOK DAĞDELEN (ÇEVRE MÜHENDİSİ, AKK YK ÜYESİ)

15- ZEYNEP TÜZEL (MEDİPOL ÜNV. ECZACILIK FAKÜLTESİ)

16- DR.HAYRETTİN ONUR BEKTAŞ (İNŞAAT MH.JEODEZİ VE COĞRAFİ BLG.TEKNO.)

17- NURDAN BAŞ (TARİH-ARAŞTIRMACI)

18- DENİZ ŞULE ÇALIŞKAN (HALK BİLİMLERİ VE KÜLTÜR ARŞT.)

19- MUSTAFA TAŞDEMİR (ATIK YÖNETİMİ)

20- DOÇ.DR. HARUN AYDIN (HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HİDROJEOLOJİ)

Kelebekler Sergisi ile Türkiye Ormancılar Derneği Sergisi’ni de gezen katılımcılar daha sonra etkinlik alanında Türkiye Ormancılar Derneği Korusu’nun verdiği konseri izledi.

Ike0brmfclwsraltdxzzyng6.jpg

ufwsmovxhpatcd0ubjlrt5cb.jpg

b7yo0am6mc2tyhl5kfaqq1c9.jpg

e9x0jkqjqztnIliug8lbhmtd.jpg

jqgsta3e0mkiybhv6uwwxcuo.jpg

o6vhr73xgmjjmobripIqbpx5.jpg

y9jacmevufhgltsicbek3pon.jpg

eoufc1rkpcqun6n8Ixpqlo0j.jpg

kgzpr7dsn5wx3Ibhxa1ojiaz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.