'Aile içi şiddet" semineri verildi

'Aile içi şiddet" semineri verildi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Türkiye Barolar Birliği işbirliğinde Kartal’da “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerler serisinin ikincisi gerçekleştirildi.

Soğanlık Kültür Merkezi’nde verilen “Aile İçi Şiddet” konulu seminere konuşmacı Av. Zeynep Uçar Yakar’ın yanı sıra; Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem ve yönetimi ile çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren seminerin açılış konuşmasını Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Av. Perihan Sevim gerçekleştirdi. Sevim konuşmasında: ”Bu kalabalığın burada olmasından dolayı çok mutluyum. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Kartal Belediyesi, daha önceki yıllarda da bu seminerleri düzenlemişti. Biz Sayın Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün liderliğinde halkımızı bilinçlendirmek adına seminerler düzenlemeye devam edeceğiz. Şiddet sadece Türkiye’nin sorunu değil, bütün dünyanın sorunu. Sevgili avukat arkadaşımız sizlere şiddetin çeşitleri, neler doğurabileceği ve şiddete maruz kalındıktan sonra hangi haklara sahip olduğumuz hakkında bilgi verecek.” dedi. Av. Zeynep Uçar Yakar daha sonra; ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun, kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlali, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet, ekonomik şiddet, kadınların şiddete katlanma nedenleri, şiddet konusunda devletin görevleri, şiddete karşı kimlerin korunduğu, şiddet mağdurunun nerelere başvurabileceği gibi birçok konu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Etkinliğin sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Av. Zeynep Uçar Yakar daha sonra seminerin düzenlenmesine katkı sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.