Adana Büyükşehir’e Milli Onur

Adana Büyükşehir’e Milli Onur

 Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan AdanaBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (ABBSK) U16 (16 yaş altı) Kız BasketbolTakımı’nın 5 oyuncusuna milli takım kampından davet geldi. Ayrıca takımınantrenörü Murat Kaya da yardımcı antrenör olarak milli takımın idari ve teknikkadrosuna dahil edildi.

 

Takımın kaptanı Berfin Ada Şahin, daha önce U18 KızBasketbol Milli Takım Kampına davet edilerek, Adana Büyükşehir Belediyesi veAdana’ya büyük onur yaşatmıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’ndan AdanaBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne gelen ve Federasyon Genel Sekreteri Dr.Serhan Antalyalı imzalı yazıda; “2024 Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası’nahazırlanan U16 Yıldız Kız Milli Takımımız 24-29 Haziran 2024 tarihleri arasındaKocaeli’nde kampa girerek çalışmalarına devam edecektir. Kulübünüzsporcularının aşağıdaki program dahilinde kampa katılımlarının sağlanmasınıbaşarı dileklerimle rica ederim” ibaresi yer alıyor.

 

 

Davet yazısında Milli Takım İdari Kadrosu’na AdanaBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Murat Kaya dahil edilirken, sporcukadrosuna Adana Büyükşehir Belidiyesi Spor Kulübü U16 Yıldız Kız BasketbolTakımı’ndan Şevval Yalınkaya, Eylül Akdağ, Nisanur Tutar, Belinay Aybaba, SimgeErol dahil edildi.

 

ALTYAPIYA YATIRIMINMEYVELERİ ALINIYOR

Adana’yı spor kenti yapma yolunda, Seyhan BelediyeBaşkanlığı döneminden bu yana önemli hizmetlere imza atan, çocukları vegençleri yaz spor okullarıyla çok sayıda branşta sporla buluşturan, yetenekligençleri Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde barındırarak, millitakımlara sporcu gönderilmesini sağlayan Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’müzün elde ettiğibaşarı doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. U16 Kız Basketbol Takımımız Türkiyeşampiyonu olmuştu. U18 ve U16 Kız Basketbol Milli Takımlarına davet edilensporcularımızla da gurur duyuyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi sporlabuluşturmak, kent ve ülke sporuna katkı sağlayacak seviyede sporcularyetiştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

35f9xtinaeIz6w1kqchpfgyy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.