Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gürsel Tekin: “CHP İl Binaları Kişilerin Değil, Partinin Evidir”

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında asılı bulunan Ekrem İmamoğlu afişinin kaldırılarak yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişinin asılmasıyla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı

Tekin, parti binalarında genel başkanın afişinin yer almasının doğal ve kurumsal bir uygulama olduğunu belirterek, CHP’nin kurumsal kimliğinin ön planda tutulması gerektiğini ifade etti.

Yapılan değişikliğe ilişkin değerlendirmesinde Tekin, “Bir siyasi partinin il binasında Genel Başkanın afişinin asılması kadar doğal ve meşru bir durum olamaz. CHP il binaları herhangi bir kişiye değil, Cumhuriyet Halk Partisi’ne aittir. Bu nedenle o binaların en temel simgesi de partinin Genel Başkanı ve kurumsal kimliğidir.” dedi.

Parti kimliğinin bireylerin önünde tutulması gerektiğini vurgulayan Tekin, “Kimse kişileri partinin önüne koymamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir ismin partisi değildir. CHP; ilkelerin, örgütün ve kurumsal yapının partisidir. Biz de partimizi kişiler üzerinden değil, kuralları ve kurumsal kimliği üzerinden yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında yaşanan afiş değişikliği, parti içinde ve kamuoyunda tartışmalara neden olurken, Tekin’in açıklamasıyla il yönetiminin konuya ilişkin değerlendirmesi de kamuoyuyla paylaşılmış oldu.