91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı

91. Gazi Koşusu'nu Piano Sonata kazandı

91. Gazi Koşusu Veliefendi Hipodromu'nda çifte bayram tadındaki bir günün ardından koşuldu. Kazanan Ahmet Çelik jokeyliğindeki Oğuz Yalçın'ın tayı Piano Sonata oldu.

Türk atçılığının zirve koşusu olan Gazi Koşusu bugün 91. kez gerçekleştirildi. Yarışın Ramazan Bayramı’na denk gelmesiyle Veliefendi Hipodromu’nda adeta çifte bayram yaşandı.

Her zamanki gibi büyük bir kalabalığın Veliefendi’ye toplandığı ve 2400 metre çim pistte 3 yaşlı İngiliz taylarının koştuğu 91. Gazi Koşusu’nu Ahmet Çelik jokeyliğindeki Oğuz Yalçın’ın tayı Piano Sonata kazandı.

Piano Sonata’nın imza attığı 2.27:74’lük derece son 10 yılın en iyi derecesi oldu. Ahmet Çelik, muhteşem bir tayla yarıştığını dile getirerek “Hayatımda kazandığım en rahat yarışlardan biri oldu” ifadesini kullandı.

İkinci sırada Halis Karataş’ın jokeyliğindeki Kamil Kahyaoğlu’nun tayı ve yarışın favorisi Pershing olurken üçüncü sırada Özcan Yıldırım’ın jokeyliğinde koşan Levent Kitapçı’nın tayı Finesse yer alırken Nurbiye Gülerce’nin Runner Bull adlı tayı Akın Sözen’le dördüncü oldu ve tabelayı tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.