74. Ankara Koşusu’nda zafere Etsuko ulaştı

74. Ankara Koşusu’nda zafere Etsuko ulaştı

3 yaşlı İngiliz taylarının 2800 metre çim pistteki zorlu sınavına 6 safkan katıldı. Müslüm Çelik idaresinde piste çıkan, Mehmet Emin Ekenler’in al dişi tayı Etsuko (Kaneko - Ocean Seraph / Ocean Crest) son metrelerde sergilediği etkili performansla zafere uzanmayı başardı. Savaş Gürkan antrenesindeki safkan 18’inci startında 7’nci galibiyetini ve ilk Grup koşu zaferini elde etti.

2024 yılı Ankara Koşusu’nu (Açık-G1/TR) izlemek için tıklayınız.

Tabelanın ikinci basamağında Ayhan Kurşun ile Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) kendine yer bulurken, The Aurel (Crimean Tatar - Queen Gaia / Cardinal Pioneer) Özcan Yıldırım ile üçüncü, Tor Gold (Torok - Suzi Gold / Banknote) Ahmet Çelik ile dördüncü, Zızka (Sommerabend - Mamusella / Invincible Spirit) da Gökhan Kocakaya ile beşinci oldu.

Kazanan Etsuko için bitiriş derecesi 2.53.86 olurken, koşuda farklar 1/2 Boy - 3,5 Boy - 1 Boy - 6 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi, Kulübümüz Asli Üyesi Mehmet Emin Ekenler’e kupasını, Yönetim Kurulu Üyemiz S. Selman Taşbek takdim etti.

Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli, safkanın antrenörü adına Asım Dutal’a plaketini takdim etti.

Safkanın jokeyi Müslüm Çelik’e ise plaketini Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Murat Birol Kayim verdi.

 

Ankara Koşusu

Ankara Koşusu, 1950 yılında programa konulan, üç yaşlı safkan İngiliz taylarına ait 2800 metre mesafeli çim pistte koşulan G1 düzeyli Açık bir yarıştır. İngiltere’deki St. Leger Koşusu’nun eşdeğeri olan bu yarış, üç yaşlı İngiliz taylarının kendi aralarında koştukları yılın son Klasik Koşusu’dur. 2800 metre gibi uzun bir mesafede tayların güç ve kuvvetlerini denemek bu yarışın karakteristiğidir. Yarışçılığı ileri olan tüm ülkelerde koşulmaktadır. Aynı zamanda bir yarış atının sahip olabileceği en prestijli ünvan olarak kabul edilen “Üçlü Taç Triple Crown”un son ayağını oluşturmaktadır. Üçlü tayların yıl içinde birbirlerine karşı verdikleri en çetin mücadelelerden birisi olan Ankara Koşusu’nu ilk kez düzenlendiği tarih olan 1950 yılında William Giraud’ya ait Mythologie isimli tay kazanmıştır. Ankara Koşusu’nun rekor derecesi, 1994 yılında Semiral Bilbaşar’ın Old Bond isimli tayı tarafından 2.52.52’lik bir zamanla kırılmıştır.

qlgpwjI0knuztcrhe4vdfe18.jpg

jIh6fpdconnzsakrqg0s1mvu.jpg

g54men3uipqv07o6cvtuapa8.jpg

kxyypbaqnq5z9mfftwvthz71.jpg

wn5mp1yv8gecd6wgaxozu2In.jpg

zmwr6ypgzIj87qug1jyw9exv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.