70. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nun galibi Go Hero oldu

70. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nun galibi Go Hero oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen prestijli yarış 1900 metre mesafe çim pistte koşuldu.

70. Türkiye Jokey Kulübü Koşusu'nda jokeyi Halis Karataş ile start alan, Ahmet Güzelocak'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Go Hero (Torok - Setryn / Strike The Gold) kazanan safkan oldu. Batuhan Turgul'un antrene ettiği 4 yaşındaki doru erkek safkan ortaya koyduğu performansla üst üste 3. Grup koşu zaferinin altına imza atarken, 5'i Açık koşu galibiyeti olmak üzere toplamda 7. birinciliğini elde etti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Kulübümüz adına düzenlenen mücadeleye jokeyi Vedat Abiş ile katılan geçen yılın galibi Burgas (King David - Thisbe / Yavuzstar) ikincilik elde ederken, Mister Görkem (Powerscourt - Gençceren / Kaneko) Mustafa Çiçek'le üçüncü oldu. Jokeyi Ayhan Kurşun ile start alan Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin) dördüncü sırada yer alırken, Cheeky Son (Invincible Son - Cheeky Doe / Yonaguska) Gökhan Kocakaya ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Go Hero için bitiriş derecesi 2.31.38 olurken, farklar 5 Boy - 3 Boy - 2 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Ahmet Güzelocak'a kupasını Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı takdim etti.

Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge kazanan safkanın antrenörü Batuhan Turgul'a günün anısına plaket verdi.

Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ise kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş'a plaket takdiminde bulundu.

Törene İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyeleri, Asli Üyelerimiz ve davetliler de katıldı.

Kupa törenin ardından ise Kulübümüz Yönetim Kurulu ve Asli Üyelerimizin katılımlarıyla geleneksel pasta kesim töreni gerçekleştirildi.

Törende İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ve Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, geçmiş dönemlerde Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etmiş olan Muammer Kitapçı ve Ömer Faruk Girgin'e hediye takdiminde bulundular.

 

Türkiye Jokey Kulübü

23 Ekim 1950 yılında kurulan Türkiye Jokey Kulübü, 1953 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına hizmet veren dernek olarak kabul edilerek adının önüne "Türkiye" kelimesi eklenmiştir. Aynı yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de at yetiştiriciliği ve yarışlık faaliyetlerini düzenleme yetkisini elde etmiştir. Türkiye'de at neslinin ıslahı ve yetiştiricilik misyonuyla, at yarışlarının uluslararası düzen ve gelenekler çerçevesinde düzenlenerek yarışçılık ve yetiştiriciliğimizin gelişip ilerlemesine yönelik faaliyetler yürütmekte olan Kulübümüz, sektörde 240.000 kişiye geçim kaynağı yaratılmasını sağlamaktadır. Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle 5.000 engelli çocuğumuza ücretsiz atla terapi hizmeti sunan Kulübümüz, Pony tırı ile Türkiye'mizin dört bir yanında 65.000 çocuğumuza günümüze kadar ücretsiz biniş deneyimi sunmuştur. Türkiye Jokey Kulübü kuruluşunun 73. yılında ülkemizin dört bir yanındaki tesisleri ve yetişmiş insan kaynağıyla, yarış ve yetiştiriciliğimizin gelişmesine yönelik hizmet vermektedir. kTürkiye Jokey Kulübü Koşusu, 1954 yılında programda ilk defa yer almış, 2400 metre mesafeli 3+ yaşlı safkan İngilizlere mahsus açık bir koşudur. İlk kez düzenlendiği yıl, William Giraud'un Lutteur isimli safkanı tarafından kazanılmıştır. Bu önemli koşuyu Özdemir Atman 5 kez kazanarak (1964, 1965, 1966, 1971, 1997) en fazla birincilik alan eküri olmuştur. Başarılı safkanlarımızdan Tünkut, Seren 1 ve Grand Ekinoks bu önemli klasiği 3'er kez kazanma başarısı göstermişlerdir. Ekrem Kurt, 7 birincilikle en fazla kazanan jokey ünvanına sahiptir.

 

rfego7mIccjtwdu93bakihm0.jpg

9dmusbncyrbnrgqpq1lmvldi.jpg

dzvhe1jl7sazgtr5fmsg4yr3.jpg

I7yxnjzeamrjsq94ulehdkp8.jpg

Irmwujd7gbt8w9vppfrhal4i.jpg

ti5oytdcepswh62r1volbnuy.jpg

3k9yrjuhnambsdpfhf6qolba.jpg

gzwtqepsovoI6yh5tdulwfeg.jpg

qkt3b7khdymcpjesupjth965.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.