4 Bin 200 Esenyurtlu Hem Meslek Hem İş Sahibi Oldu

4 Bin 200 Esenyurtlu Hem Meslek Hem İş Sahibi Oldu

Esenyurtlular, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayatageçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi’nde aldıkları eğitimlehem meslek öğrendi hem de iş sahibi oldu. Merkezde, 39 farklı alanda verileneğitimlere katılan 4 bin 200 kursiyer, meslek eğitimi alarak ESBİM aracılığıylauygun kadrolarda istihdam edildi.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un, seçim vaatleri arasındayer alan ve ilçede sanayinin aradığı nitelikli eleman ihtiyacını karşılamakamacıyla hayata geçirilen Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM)ile 4 bin 200 vatandaş meslek sahibi oldu. Merkezde, sıhhi tesisat armatürmontajcısı ve onarımcısı, marangozluk, gazaltı kaynağı, overlok ve düz dikişmakineciliği, saç bakımı ve yapımı, arı sütü üretimi ve ana arıyetiştiriciliği, gelinlik dikimi, saç-sakal kesimi, arıcılık, cilt bakımı, aşçıyardımcılığı, mantar yetiştiriciliği gibi 39 farklı alanda eğitim veriliyor. Eğitimlersonunda, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, EsenyurtBelediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) aracılığıyla ilçedeki işletmelerin uygunkadrolarında istihdam ediliyor. Geleceğe umut olan merkezde eğitim alan kursiyerler,sertifikaları ile kendi işletmelerini de açabiliyor.

“Sanayinin İhtiyacı Olan KadrolarıHazırlıyoruz”

EMEĞİM’i ziyaret ederek kurslara katılan Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, vatandaşları meslek sahibi yapmak amacıyla bu merkezi hayatageçirdiklerini söyledi. Bozkurt şöyle devam etti: “Sanayinin ve Esenyurt'unihtiyacı olan kadroları hazırlamak için buradayız. 39 branşta sertifikalıeğitimler veriyoruz. Bugüne kadar 4 bin 200 kişi bu eğitimlerden geçti;bazıları kendi iş yerlerini açtı, esnaf oldu, kuaför oldu, yardımcı aşçı oldu… Artıkdanışmada çalışacak arkadaşlarımızı da kendimiz yetiştiriyoruz. Bizimisteğimiz, vatandaşlarımızın hayata güçlü başlaması, bir mesleğinin olması ve kendiayaklarının üzerinde durabilmesi” dedi.

e6j9w7bIr1s2xpybdxhfa53w.jpg

g7p1nxwqfhtezt20jxygesw3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.