31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Onur Ödülleri” Usta Oyuncular Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Verildi

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Onur Ödülleri” Usta Oyuncular Demet Akbağ ve Uğur Polat’a Verildi

BaşkanZeydan Karalar, “Altın Koza’da çıta yükseliyor, her yıl bir öncekinden daha iyihale geliyor.”

MehmetAslantuğ, “Adana sanatı besleyen kadim bir coğrafya.”

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 31’incisi düzenlenen Uluslararası Adana AltınKoza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Töreni, Esas 01 Performans GösteriMerkezi’nde (PGM) gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci’nin üstlendiğigeceye, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Onursal Başkanı ZeydanKaralar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, festival yürütümekurulu üyeleri, jüri üyesi oyuncu-yönetmen Mehmet Aslantuğ,  sanatçı Emel Müftüoğlu, Fulya Terim, çoksayıda sinema emektarı, siyasiler, bürokratlar, sanatseverler, sivil toplumkuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve Adanalılar katıldı.

 

AltınKoza Film Festivali’nde ilk onur ödülünü usta oyuncu Uğur Polat, Ulusal UzunMetraj Film Yarışması Jüri Üyesi oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ’un elindenaldı. Bir diğer onur ödülünü Demet Akbağ’a Başkan Zeydan Karalar takdim etti.

 

SANATSEVGİSİ’NDE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ÖRNEK ALAN HEMŞEHRİLERİM

Konuşmasına“Sanat öngörüsü yüksek, sanat sevgisi konusunda Mustafa Kemal Atatürk’ü örnekalan Adanalı kardeşlerim” diyerek başlayan Başkan Zeydan Karalar, her yılgelişen, daha etkili ve iyi hale gelen Altın Koza Film Festivali’nigerçekleştirmenin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

HERYIL BİR ÖNCEKİNDEN DAHA İYİ BİR FESTİVAL HALİNE GELİYOR

BaşkanZeydan Karalar şöyle devam etti: “Muhteşem bir festivalde sizlerle birlikteolmanın onurunu, gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Her sene çıtayı daha dayükselterek; daha heyecanlı, daha çok konuşulan ve ünü daha çok yayılan birfestival yapmanın, Belediye Başkanı olarak onurunu yaşıyorum. Türkiye’de birmarka olan Altın Koza Film Festivali ülke sınırlarını aşarak Avrupa’da dakonuşulmaya başlandı. Festivale hafta başında Orhan Kemal Emek Ödülleri veNilüfer Konseri ile başladık. 5 bine yakın Adanalı vardı. Çok sevinçli veheyecanlıydılar çünkü hepsi sanatsever.”

BaşkanZeydan Karalar, konuşmasının devamında hayatını kaybeden usta yönetmen veoyuncuları da rahmet ve saygıyla anarak, “Yakın zamanda Tomris Giritlioğlu’nu,Genco Erkal ağabeyimizi, Türker İnanoğlu’nu, Arif Keskiner’i, Murat Soydan’ı,Ayla Algan’ı, Ahmet Uğurlu’yu ve Birsen Kaya’yı kaybettik. Hepsini, diğerkaybettiğimiz sanatçılarımızı rahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.

MİLYONDOLAR HARCANAN SİNEMA SEKTÖRÜ İLE YARIŞIR HALE GELDİK

Türkiyesinema sektörünün son yıllarda, Hollywood gibi milyonlarca dolar harcayan devsektörlerle yarışır hale geldiğine dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar, “Bizim cüzibütçelerle ortaya koyduğumuz filmler, milyonlarca dolar harcanan dünya sinemasektörü ile yarışır hale geliyor ve ödül alıyor. Takdir ediyorum” diye aktardı.

SANATSEVGİNİZLE, SEÇİCİLİĞİNİZLE, ATATÜRK SEVGİNİZLE GURUR DUYUYORUM

Konuşmasınınson bölümünde, bir Adanalı olarak, Adanalı olmaktan gurur duyduğunu dilegetiren Başkan Zeydan Karalar, “Bu gururu bana yaşatan sizlersiniz, sanatsevginizle, seçiciliğinizle, Cumhuriyet kenti olmanızla, Atatürk sevginizle. Sizinleolmaktan, Adanalı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

ADANA SANATA TUTKUNKADİM BİR ŞEHİR

UlusalUzun Metraj Film Yarışması Jüri Üyesi oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantuğ daAdana’da, Hanımın Çiftliği dizisinin çekimleri nedeniyle 1 yıl boyuncakaldığını hatırlatarak, Adana’nın şiiri, edebiyatı, sanatı besleyen kadim bircoğrafya olduğunu kaydetti. Aslantuğ, “Hem edebiyatın hem şiirin hem desinemanın en bereketli coğrafyasındayız. Tadını çıkarıyoruz. Adanalıların evsahipliğine uzun süredir tanıklık ediyorum, sağ olun var olun” diye belirtti.

DEMETAKBAĞ, EMEL MÜFTÜOĞLU VE CEYDA DÜVENCİ BİR SÜRE ŞOV YAPARAK KATILIMCILARAUNUTULMAZ ANLAR YAŞATTI

Ödülünüalan Demet Akbağ, şarkıcı Emel Müftüoğlu’nu sahneye davet etti. Akbağ sahnede EmelMüftüoğlu’nun ısrarı ile Ege türkülerinin icracısı Özay Gönlüm taklidi yaparak,gönülleri bir kez daha fethetti. Çukurova Symphonic Project ve Nazende ÇoksesliTürk Müziği Korosu, Demet Akbağ’ın başrolünde yer aldığı “Neredesin Firuze”filminin unutulmaz şarkısı “Ya Evde Yoksan”’ı söylerken Demet Akbağ da koroyaeşlik etti.

TörendeÇukurova Symphonic Project ve Nazende Çoksesli Türk Müziği Korosu sahne aldı.Eray İnal’ın şefliğinde nostaljik şarkıları seslendiren koroya, izleyicilerinde eşlik etmesiyle tören heyecanına, sanatseverlerin neşesi de eklendi.  Orkestra ve koro birbirinden güzel parçalarıseslendirirken, Türk Sineması’nın unutulmaz film sahnelerinin de aynı andaekrana yansıtılması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

jrr4vc3tnfkeyfmxozyaeqd8.jpg

odjdgIybmrogyvanc0uq98hq.jpg

oc6oa0uqglswfthbe4vfyjdw.jpg

szkx8ugd2tnh1jqdoxpy5ve7.jpg

t6swyfu3oqhwmcIvuiapt5n7.jpg

m9he8aodnd6ev734mxvk5jll.jpg

u3ogwflkcetrslapzoniuI2b.jpg

jxjozrpfvpxqwhu63eut8vcy.jpg

pgi1lqkvjboyavu2mrpotuhf.jpg

clzv03pfkebtnwsd7gtjgb48.jpg

jjgzyon4bi0dI9rm2yvsko31.jpg

1yat2nhv4fuqakxwtygIdun0.jpg

5xppjz3rt0xma4Ietcofajvb.jpg

jza8ow59hvaeteq2Idhfrybk.jpg

ve7c2fvao1swg8t0ixmpy954.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.