2020 Senesi Teknoloji

2020 Senesi Teknoloji

Mobil ticaret uzun zamandır hayatımızda yer alsa da 2020 senesi teknoloji telefonda ki uygulamalar ve mobil uyumlu web siteleri üzerinden alışveriş yapmaya alışmıştır.

Mobil ticaret uzun zamandır hayatımızda yer alsa da 2020 senesi teknoloji  telefonda ki uygulamalar ve mobil uyumlu web siteleri üzerinden alışveriş yapmaya alışmıştır. Fakat perakende mağazalarda yer alan ürünleri Apple Google üzerinden ödeme özelliği dünyamız değiştirmektedir. Tamamen kartsız nakit ödeme biçiminin hakim olduğu bir dünyada hayatın nasıl olacağını ön izlemede görmek mümkündür.
Diğer taraftan telefonların batarya bundan dolayı ortaya çıkacak problemleri Yeni sorunlar doğurması eklenebilmektedir. Direkt olarak hücresel şebekelerin hızı internet veya toplanan 5’lisi kullanılmaya başlanıldı. 5G’nin vücudumuza etkileri konusunda temellendirilmemiş kaygılar bulunurken insanları mı konudaki gelgit nedir hala devam etse dahi artırılmış bant genişliği daha basit bir kurulum işlemi ile daha hızlı internet sağlamaktadır. 

Reçeteli Analitik

Veri çözümleyen ürünler çoğalmaya başladığından bugüne Reçeteli analitik kutsal olarak görülmeye başlanmıştır. Günümüze kadar çözümleme araçları çoğunlukla tanımlayıcı ve öngörülen uygulamaları odaklanmıştır.
Geçmiş verilerin daha iyi düzenlenmesine ve meydana gelen değişikliklerin daha iyi anlaşılmasına imkan sağlarken yanı sıra verileri de gelecekteki olay ve davranışlar üzerinde tahminler yapılabilmesi için kullanılmasına izin verilmiştir. Reçeteli kullanım söz konusu araştırın tanımlayıcı ve öngörücü analitik sonuçlarından nasıl yararlanılabileceğini üzerine alternatifler sunulacak yerdir. Bu tahmine dayalı analitikleri benzediği düşünülürse tahminler de yanlışlık olmaz çünkü bunu kesin tanımı hakkında tartışmalar devam etmektedir. Bununla beraber reçeteli analitiğin uygulamaları sağlık alanında görüldüğü üzere petrol ve gaz endüstrisinde de yer alırken birkaç sınırlı yasak fonksiyon 2020'de analitik araçların içinde uyarlanmaya başladığı bilinmektedir.

Hizmet Yapay Zeka 

SaaS iş modelinin yapay zeka hizmetleri ile birleşmesi üzerine yapay zeka yüksek bir fiyat etiketi olmadan kitlelere ulaştırmaya faydalı olabilmektedir. Yapay zeka da ki ilerlemeler bir takım kategorilerde öne geçerken işlemci GPU iş yükleri gibi hizmetleri sunan bazı yapay zeka platformları yanı sıra Google, Amazon, Microsoft gibi diğer büyük firmalar çoktan makine öğrenimi çözümleri ve eğitim materyalleri sunmaktadır. Bu gibi durumlarda ise Hizmet yapay zeka oldukça fazla imkanlar sunmaktadır. Bu alanda çoğalma ve abonelik sunan özel yapay zeka görevlerini geçiş 2020 senesinin olası gelişmeleri arasında yer almaktadır.

Orta Düzey Pazarların Teknolojik Gelişimi

Teknoloji sektöründe büyüme ve düşük hakkında konuşulan genel olarak tartışılan konu en büyük teknoloji şirketleri ve Orta düzey pazarların teknolojik gelişimi olmaktadır. Gösteren şey ise orta ölçekli işletmelere olan ilgi düzeyi ve büyüme potansiyeli olmaktadır. Yatırımcılar yeni gelişen teknoloji firmalarına ve online firmalara sahip olma, işletme, yatırım yapma gibi konuları ele almaya başladıkça orta seviyeli sektörleri ve potansiyellerini gösteren daha çok rapor görmek mümkündür.
 Orta seviyedeki firmalar için ise e-ticaret ve diğer firmalar için umut verecek tüyolar göstermektedir. Uygulamaları bulma ve indirme zorunluluğu uygulamalara yapılan yatırımdan dolayı ne yapılacağını bilemeyen firmalar için çözülmesi gereken bir diğer problemdir. Birçok insan uygulamalara buluttan erişebilirken gelişen ve uygulamaları faydasına bir araya getirmenin herkes için daha faydalı ve düşük maliyetli olabileceğini inanılmaktadır.
 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.