2020 Dünya Teknolojileri

2020 Dünya Teknolojileri

2019 senesi teknolojileri dünya için oldukça hareketli geçerken 2020 senesinde ise testler, deneyler ve teknolojiler olmak üzere çok daha fazlasına tanıklık etmek mümkündür.

2019 senesi teknolojileri dünya için oldukça hareketli geçerken 2020 senesinde ise testler, deneyler ve teknolojiler olmak üzere çok daha fazlasına tanıklık etmek mümkündür. 2020 senesine yönelik beklentileri de artması üzerine teknolojinin hızla geliştiği de düşünülürse 2020 senesinde herkesi şaşırtacak teknolojileri deneyimlemek mümkündür.
Artan bant genişliği daha basit bir kurulum işlemi ile daha yüksek internet hızları sağlanacak. Aynı zamanda 5K drone ve sürücüsüz araçların kullanımda kolaylaştırarak fütüristik akıllı şehirler için önemli bir altyapı sağlayarak araçların diğer akıllı araçlarla hızlı iletişim kurmalarına imkan sağlayacak.
5G telefon satışları 2019 senesinde oldukça sınırlı sayıda gerçekleşirken yüksek fiyatlar ve sınırlar kullanılabilirliği tüketicilerin satın alma hakkında temkinli davranmalarını sebebiyet vermiştir. Samsung gibi firmaların 5G telsizli amiral gemisi telefonlarını sektörü sunması ile beraber 2020  dünya teknolojileri oldukça farklı olabilir.

Akıllı Hoparlörlerde Reklam

Amazon ve Google gibi akıllı hoparlör piyasasına hakim olan 2’de firma başarıyı yakalarken teknolojik gelişme karşısında bir takım ve ödünlerde vermiştir. Agresif fiyat indirimlerine ulaşılan kişi sayılarını artırması üzerine iki firmanın da önemli bir derecede gelir elde edememesi ne yol açmıştır.
 Bu cihazların ücretli hizmetlerinin de bulunmaması diğer bir dezavantajı olarak görülse de reklam gelirleri üzerinden perakende kanalı olarak kullanmayı uzun zamandır denemiştir. Bu durumda gerçekten önemli paralar kazanmanın tek alternatifi ise reklam gelirlerinden yararlanmaktır. O nedenle 2020 senesinde akıllı kuaförlerde reklamlar duymak mümkündür.

Kripto Paralar

Geçmişte yapılan araştırmalara göre 2025 senesine kadar akıllı telefonu olan fakat banka hesabı olmayan kişilerin %50 si mobil olarak erişilebilen bir kripto para birimi hesabı kullanacak. Büyük çevrimiçi pazarlar ve sosyal medya platformları 2020'nin sonuna kadar kripto para birimi ödemelerini desteklemektedir.
2025 senesine kadar dünya çapındaki banka hesabı kullanmaya vatandaşların en az yarısı bu yeni mobil özellikle kripto para hesap hizmetlerini kullanabilecektir. Bu verilere bakılırsa 2020 senesinde yine aynı şekilde Kripto paralar konuşulacak. Kripto para birimi günümüzde oldukça sık kullanılan bir para birimi haline gelerek 2020 senesinde daha fazla karşımıza çıkacak.

Yapay Zeka Gelişimi

2020 senesinde yapay zekanın ilerlemesi 3 tema üzerinden gerçekleşecektir. Otomasyon doğal dil işleme ve güvenlik olarak gelişimi devam edecektir. Genel olarak Yapay zeka gelişimi sistemlerinin yeri bilimcilerin işletmeler ve tüketiciler için otomasyon yolu ile daha hızlı ve daha kolay çalışacaktır.
Doğal dil işleme Yapay zeka sistemlerinin günlük dili kullanılarak sohbet etmesini tartışmasını ve sorunların çözülmesini sağlamada önemli bir rol oynayacaktır.  Bu  ilerlemelerin her birinde açıklığında birlikten önyargı algılamaya kadar çeşitli araçlar aracılığı ile yapay zeka verilerin yönetimi için daha şeffaf ve hesap verilebilir uygulamaların ortaya çıkacağına tanıklık etmek mümkündür. Bu sayede 2020 senesinde yapay zeka gelişimi hayatımızda oldukça fazla katkıya sebebiyet verecektir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.