19 MAYIS, KLASİK ARAÇ KONVOYU VE BİSİKLET TURUYLA KUTLANDI

19 MAYIS, KLASİK ARAÇ KONVOYU VE BİSİKLET TURUYLA KUTLANDI

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, klasik otomobil konvoyu

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı ulusal bağımsızlık mücadelesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadıköy’de coşkuyla kutlandı. Klasik otomobil konvoyları, bandolar ve bisiklet turlarıyla Kadıköylüler bayramı doyasıya kutladı. Kutlamalar, sabahın erken saatlerinde İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen resmi törenle başladı. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve okullardan öğrenciler de katıldı.

KADIKÖYLÜLER CUMHURİYET İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında hazırladığı etkinlikler, klasik otomobiller konvoyu ve bisiklet turu ile başladı. Kadıköy’de her yıl düzenlenen ve 19 Mayıs kutlamalarının sembolü hâline gelen bisiklet turu bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Kalamış Parkı’ndan başlayan parkurda bisikletçiler, Bağdat Caddesi’nde Türk bayrakları ve Atatürk posteri açtı. Yaklaşık 2 saat süren bisiklet turunda her yaştan onlarca Kadıköylü, Cumhuriyet için pedal çevirdi. Şerdil Dara Odabaşı da parkuru tamamlayan yurttaşları karşılayarak hem bayramlarını kutladı hem de madalyalarını takdim etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.