100 ÜLKENİN RENKLERİ TAKSİM MEYDANI’NDA BULUŞTU

100 ÜLKENİN RENKLERİ TAKSİM MEYDANI’NDA BULUŞTU

24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı, Taksim Meydanı’nda görsel bir şölene ev sahipliği yaptı.

24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışı, Taksim Meydanı’nda görsel bir şölene ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından festivale katılan 100 ülkenin kültür – sanat elçileri, ülke bayrakları ve geleneksel kıyafetleri ile bu yıl da Taksim Meydanı’nda unutulmaz anlar yaşattı. 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle bu yıl 100 ülkeden 1580 sanatçının katıldığı festival, 5 Ağustos gecesine kadar Büyükçekmece’de devam edecek. Onlarca uluslararası çalıştay, sergi, yarışma, konser, gösteri ve kültür – sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste “Dünyanın En İyi Kültür Sanat Festivali” ödülüne layık görüldü.

Dünyanın dört bir yanından gelen halk dansları ekipleri, ülke bayrakları, ulusal folklorik kıyafetleri ve müzikleriyle Taksim Meydanı’nda görsel bir şölen yaşattı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Hasan Akgün, Uluslararası Dans Festivali Federasyonu 2. Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından festivale katılan ülkelerin dans gösterileri gerçekleşti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.