1 MAYIS'TA TUTUKLANANLARDAN 8'İ İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

1 MAYIS'TA TUTUKLANANLARDAN 8'İ İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nin kararına da dayanarak 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isterken Saraçhane'de polisle karşı karşıya gelen ve evlerinden gözaltına alınarak haklarında değişik suçlamalarla dava açılan 8'i tutuklu 12 kişi hakim karşısına çıktı.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları sırasında Saraçhane’den Taksim'e yürümek isteyen ve polis tarafından gözaltına alınan 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. "Görevi yaptırmamak için direnmek", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak", "kasten yaralama" ve "kamu malına zarar verme" suçlamalarıyla yargılanan 12 sanıktan 8’i tutukluydu. Duruşmada sanıklar, anayasal haklarını kullanarak Taksim'e çıkmak istediklerini belirtti. Mahkeme, ilk duruşmada tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verdi. 

Sanıklardan Fatmanur Uğur ve Ahmet Özgür Erdoğan, anayasal haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak için orada bulunduklarını ve herhangi bir şiddet eylemine katılmadıklarını savundu. Polis memurları ise plastik mermi kullanmadıklarını, biber gazı kullandıklarını ve atılan taşlar sonucu yaralandıklarını belirtti. 

Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Kararın ardından sanık avukatlarından Ezgi Önalan, davanın ve gözaltıların hukuksuz olduğunu vurguladı ve tutuklu kalan diğer kişileri de serbest bırakmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.